Hoe bak je duizenden pannenkoeken per dag?

Het is een heerlijke pannenkoekendag vandaag en daarom moeten ze hier in dit pannenkoekenrestaurant in Zeewolde flink aan de bak. Want op een drukke dag staan hier wel tussen de 2.000 en 3.000 bezoekers en die willen allemaal tijdens het spitsuur een warme pannenkoek op hun bord. Hoe doen ze dat? Het basisrecept voor een goeie pannenkoek is eigenlijk supersimpel. Je hebt tarwebloem, eieren, melk en een beetje zout nodig. Het is lastig om in een korte tijd enorme hoeveelheden beslag te maken met rauwe eieren en melk. Er zal maar een verkeerd ei tussen zitten. Vandaar dat ze hier gebruik maken van eieren en melk in poedervorm. En dan krijg je een kant-en-klare pannenkoekenpoedermix waar eigenlijk alles al in zit. En dan is het bakken maar. Je kunt een pannenkoek natuurlijk aankleden met alles wat je maar kunt bedenken: groenten, appels, spek, kaas. Nou, de koks, die hebben dat van tevoren al gemaakt bij de mise-en-place zoals dat heet. Dat is Frans voor op de goede plek zetten. De bonnetjes met de bestellingen die komen hier binnen en de koks halen ze één voor één op om ze klaar te maken. Zeg Sander. Hoe maak je nou de ideale pannenkoek? De ideale pannenkoek, die maak je door de goede hoeveelheid boter in de pan te gooien. Dan praten we over niet zo'n beetje. Wat je dan doet, je pakt de lepel vast. En je maakt een mooie swirl zodat de boter en het beslag mooi verdeeld is. En wanneer weet je nou wanneer je die pannenkoek moet omdraaien? Als de pannenkoek lekker beweegbaar is in de pan. Nou ja, wat je ziet is de randjes krullen mooi om, het oppervlak is droog. En dan gooi je hem om? Mag ik dat eens proberen? Ja tuurlijk. Oke. Heel zwaar. Oke, komt ie, komt ie! Met hoeveel pannen ben jij nou aan het bakken? Wij zelf bakken met 5 pannen per persoon. Ja, maar als we echt op topdrukte bakken dan 30, 35 pannen. 35 pannen? Ik vind drie pannen al veel. Eet smakelijk! Een paar duizend pannenkoeken per dag, zo doen ze dat dus.