Waarvoor worden microgroenten gebruikt?

Dit is chefkok Eric Miete en hij werkt voor de microgroentekweker waar we nu zijn en jij denkt iedere dag na met andere chefkoks over spannende gerechten? Ja. Wat gaan we vandaag maken? Het eerste gerechtje is één van mijn favorieten. Het is Aziatisch. De microgroente heb ik hier even gesneden. We hebben hier sakura en die sakura, dat is radijs en die geeft tevens ook een mooie kleur. Sla, een beetje knisperen en dat maakt 'm extra fris. Doen we wat gesneden mango erbij. Pittig sausje. Ja, en dat gaat heel goed samen met die frisse tonen van de sakura en van de mango. Dan rol je 'm dicht. Dan hebben we 'm. Een verse springroll. Ja. Daar gaan we. Nou, hij kraakt goed, in ieder geval. Heel lekker. En dat komt dus... Die echte smaken, die komen dus eigenlijk allemaal van die microgroente. Het zijn allemaal gewoon smaakversterkers, natuurlijke smaakversterkers. Is toch bizar, zo'n klein plantje. Ja, hè. Heel lekker. Ik heb hier een variant, mijn variant op tom kha kai gemaakt, een Thaise soep. Ja, die ken ik. Paddestoelen. Lekker. En zitten hier dan ook al microgroenten doorheen? Of ga je die dan er overheen doen? Er zitten al wat microgroenten doorheen, maar over het algemeen voegen we het aan het einde toe als garnering, maar smaakvolle garnering en ook weer als smaakversterker, want daardoor breng je ook de smaken weer omhoog. Gaan we, proost. Proost. Ja, je proeft echt veel meer al die smaken. Ja, het is toch grappig wat dat doet hè. Oké, en dan nu de aardbeiensmoothie. Wat gaat erin? Aardbei, sinaasappel, citroen en dan daarna tuinkers. Ja, die ken ik. Heel lekker. Ja. En waarom zijn microgroenten nou zo populair bij chefkoks? Nou, het is een heel verrassend element. Het ziet er leuk uit en de smaak zit er heel explosief in. En dat is wat ze zoeken. Het is onderscheidend. Het is echt heel leuk dat je met deze microgroente uit de kassen zoveel lekkere en gezonde dingen kan maken. Waar een klein plantje groot in kan zijn.