Een rolcake maken: zo doe je dat!

De naam zegt het eigenlijk al: het is een opgerolde cake. Het maken van een rolcake is niet heel gemakkelijk. Je hebt er speciaal biscuit voor nodig dat niet zomaar breekt wanneer je het oprolt. Maar een rolcake ziet er wel heel mooi uit als je hem aansnijdt én je kunt hem vullen met allerlei lekkers.

Dit heb je nodig:
Zakje vanillesuiker
4 eieren
Snufje zout
120 gram suiker
30 gram maïzena
90 gram bloem

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
Doe de suiker, eieren en zout in een mengkom en mix het goed door elkaar.
Spatel de maïzena en het meel er met de hand doorheen.
Verdeel het beslag over de beklede bakplaat en bak het voor ongeveer 12 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven.
Leg een stuk bakpapier op de cake en draai de plaat dan om. Het eerste bakpapiertje kun je nu weghalen.

En dan het spannende gedeelte: het oprollen.
Rol de cake mét het papier op en leg het even in de koelkast. Zo kan de cake alvast wennen aan de andere vorm én koelt het goed af.
Klop de slagroom op samen met de suiker.
Smeer je cake in met slagroom. Als je het lekker vindt kun je er ook aardbeienjam op smeren. Leg er eventueel nog wat stukjes vers fruit of sprinkles op.
Rol de cake weer op (dit keer zonder het bakpapier).
Soms kunnen de randjes wat rommelig zijn. Als je het mooier vindt kun je daarom de zijkantjes afsnijden.
Tadaa: je eigen rolcake!