Spelers klaar, spelen maar!
Daantje speelt graag computerspelletjes. Daarom maakt ze met haar bakmaatje een cadeautje aan een ballon. Net als in het spel.
Ingrediënten
Ballon
700 gram rode fondant
250 gram witte fondant
Honing
Mandje
125 gram eiwit
110 gram fijne kristalsuiker
100 gram eierdooier
70 gram bloem
15 gram maïzena
25 gram cacaopoeder
1 pot kersenjam
164 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
82 poedersuiker
350 gram witte fondant
250 gram rode fondant
Blauwe taart
4 eieren
100 gram fijne kristalsuiker
100 gram gezeefde bloem
10 gram gesmolten roomboter
Roomboter om de springvorm mee in te vetten
Botercrème
426 gram marshmallow fluff
200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
Decoratie
20 marshmallows
213 gram marshmallow fluff
650 gram blauwe fondant
Bakgereedschap
Bakplaat
Bakpapier
3 grote kommen
2 middelgrote kommen
Handmixer
Deegroller
Garde
Spatel
Zeef
Steelpan
Scherp mesje
2 spuitzakken
Klein spuitmondje
Middelgroot spuitmondje
Paletmes
Springvorm 20 centimeter
Rood/wit gekleurd touw
Rood/wit gekleurd rietje
Kleine trechter
3 lange satéprikkers
Meetlat
Uitsteekvorm ster 4 centimeter
Fondant smoother
Recept
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Ballon
Strooi een laagje poedersuiker op het aanrecht.
Rol de rode fondant dun uit.
Smeer de halve bollen in met honing en bekleed ze met rode fondant.
Rol de witte fondant dun uit.
Steek sterren uit de witte fondant en plak deze op de rode ballon.
Botercrème (voor de cadeautaart)
Doe 164 gram boter in een kom en klop dit los.
Voeg 82 gram poedersuiker toe en mix dit totdat het een glad geheel is.
Cadeautaart (mandje)
Doe de eiwitten en suiker in een kom.
Mix dit op een lage snelheid tot het mengsel schuimt. Mix het geheel daarna op een hoge stand tot het mengsel stijf is.
Klop de eidooiers los en spatel ze daarna, zo luchtig mogelijk, door het eiwit.
Zeef de bloem, het zout en de maïzena en spatel dit luchtig door het eimengsel. Roer hierbij zo min mogelijk.
Schep het beslag op de bakplaat en zorg ervoor dat de hele bakplaat bedekt is en het beslag overal even dik is.
Doe de bakplaat in de oven en bak de cake in 7 minuten gaar.
Haal de cake uit de oven en snijd de randen mooi bij.
Snijd de cake in plakken van 9 bij 9 centimeter.
Spuit op de rand van de cake een laagje botercrème, vul de binnenkant met kersenjam.
Doe hier een nieuwe plak cake op en herhaal dit tot alle cake op is.
Bestrijk de hele taart met botercrème.
Rol de witte fondant dun uit en bekleed het taartje met de fondant.
Rol de rode fondant dun uit, maak hier een strik van en leg deze om het taartje.
Marshmallow botercrème
Doe 200 gram boter en ½ theelepel zout in een kom en klop dit los.
Voeg 200 gram poedersuiker toe en mix dit tot een glad geheel.
Voeg 2 potten marshmallow fluff toe en mix dit door de botercrème.
Blauwe taart
Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht.
Doe 4 eieren en 100 gram suiker in een kom en mix dit tot een dikke massa.
Spatel met een garde 100 gram gezeefde bloem schep voor schep door het mengsel.
Spatel voorzichtig 10 gram gesmolten boter door het beslag.
Doe het beslag in de springvorm en bak de cake in 25 tot 30 minuten gaar.
Haal de cakes uit de springvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Bestrijk de hele taart met de marshmallow botercrème.
Rol de blauwe fondant dun uit en bekleed hiermee de taart.
Zet de cadeautaart op de blauwe taart.
Plaats rond de cadeautaart marshmallow fluff en marshmallow om wolken te maken.