Op weg naar...

Een recept van Elisa. 

Hmmm! Elisa maakt een chocoladebiscuittaart voor de finale. In de taart zit, als verrassing, een portugese vulling met zoete eieren. 

Ingrediënten

Chocolade biscuitbeslag
8 eieren 
225 gram suiker
110 gram tarwebloem
15 gram cacao
55 gram maïzena
14 gram vanillesuiker

Vulling van zoete eieren (Doce de Ovos)
375 gram suiker
18 eigelen (op kamertemperatuur)
120 milliliter water
400 gram pecannoten

Botercreme taart 
200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
200 gram basterdsuiker
240 milliliter volle melk
40 gram bloem
15 gram cacao
1 vanillestokje

Decoratie
1 kilogram marsepein groen (gras)
400 gram marsepein donkerbruin 
300 gram marsepein wit 
400 gram marsepein lichtblauw 
400 gram marsepein donkergeel
200 gram marsepein donkerroze 
50 gram marsepein zwart 
Decoratiestiften chocolade
Suikerparels zilver en goud

Bakgereedschap
2 steelpannetjes
Mengkommen
Spatels 
Satéprikker
Mixer / keukenmachine
Bakspray
Bakpapier
Oventhermometer
Ronde bakvorm 30 cm
Modelleergereedschap
Sjabloon luchtballon
Piepschuim luchtballon
Piepschuim mandje
Taartzaag 
Grote zeef
Eiersplitser 

Presentatie
Zwart plateau/bord

Recept 

Zoete eieren/Doce de Ovos
Los suiker op in waterin een pannetje en roer goed door met een garde.
Breng het aan de kook en stop met roeren. De suiker moet het parelpunt bereiken. (Check na ongeveer 4 à 5 minuten na het koken met een pollepel of het suikermengsel een druppel vormt bij 105/107 graden.)
Haal de pan van het vuur en laat het 5 à 10 minuten afkoelen.
Splits intussen het eigeel van het eiwit en zeef het. 
Klop het eigeel lichtjes. Voeg de eieren, al roerend met een garde, toe aan het lauwe suikermengsel.
Breng het pannetje met het eimengsel altijd roerend met een garde aan de kook op middel / laag vuur. 
Doe dit voor ongeveer 5 minuten, totdat je een weg kunt maken met je lepel in de pan.
Haal van het vuur en blijf nog 1 minuut roeren zodat het niet vastplakt aan de bodem van het pannetje.
Bedek het met folie en laat in de koelkast afkoelen.

Botercrème voor de taart
Zeef de bloem en voeg dit bij de melk toe in een pannetje. 
Voeg de merg van een vanillestokje toe. 
Klop met een garde goed door zodat er geen klontjes zijn. 
Zet het pannetje op het vuur en laat het al roerend koken.
Zet het vuur lager, zodra het kookt en laat ongeveer 5 minuten doorkoken. 
Controleer met een prikker of het mengsel dik genoeg is (blijft staan) en laat afkoelen. 
Dek het af met folie zodat er geen velletje wordt gevormd. 
Haal het door een zeef als er klontjes zijn. 
Laat afkoelen in de (shock)vriezer.
Klop in een andere kom voor ongeveer 5 minuten de boter luchtig met een bisschop.
Zeef de cacao en voeg het toe aan de boter.
Voeg op lage stand de suiker lepel voor lepel toe aan de boter. Mix dit goed totdat alles goed gemengd is (check tussen vingers op korrels).
Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe aan het botermengsel en mix op een lage stand goed tot 1 geheel (ongeveer 10 minuten).
Bewaar het in de koelkast totdat het gebruikt wordt.

Biscuitbeslag
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker tot een luchtig wit beslag op middelhoge stand. 
Spatel de bloem, cacao en maïzena zeven en de eieren mix er doorheen.
Leg bakpapier op de bodem van de vorm en besproei de rest van ed vorm met bakspray. 
Giet de biscuit in de vorm en bak in ongeveer 45 min af in de oven op 180 graden.
Check met een satéprikker en laat indien nodig langer in de oven garen.
Laat het geheel afkoelen voordat je het gaat snijden.