Bokkenpootjes trifle in een glaasje

Deze trifle met bokkenpootjes is perfect als toetje.

De trifle is er in allerlei verschillende varianten. Deze bokkenpootjes trifle is gemakkelijk te maken én ziet er ook nog eens mooi uit. Dat wordt smullen.

Ingrediënten 
300 gram bokkenpootjes (zelf bokkenpootjes maken? Janny en Robèrt doen het voor)

Banketbakkersroom
200 milliliter melk
35 gram kristalsuiker
5 gram vanillesuiker
¼ vanillestokje
20 gram custardpoeder

Vanillecake
240 gram tarwebloem
280 gram fijne kristalsuiker
3 theelepels bakpoeder
Snuf zout
80 gram zachte roomboter
240 milliliter volle melk
2 eieren
1 theelepel vanille-extract

Slagroom
125 milliliter slagroom
25 gram suiker

Keukenbenodigdheden
Cakevorm
Glazen
Mengkom
Staande mixer met toebehoren
Pan

Zo maak je het 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet de vorm in met boter.

Vanillecake
Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderig geheel.
Meng de melk, eieren en vanille-extract samen in een kom.
Giet dit bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.
Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30 tot 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.

Banketbakkersroom
Verwarm 190 milliliter van de melk met de suiker, vanillesuiker en het leeg geschraapte vanillestokje in een pan.
Meng de rest van de melk met de custardpoeder.
Giet een deel van het warme melkmengsel bij het custardpapje en roer door met een garde.
Giet het geheel terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook voor zo’n 2 minuten.
Stort de banketbakkersroom op een plaat of ondiep bord en dek af met plasticfolie.
Laat afkoelen.

Slagroom
Klopt de slagroom met de suiker stijf.

Decoratie
Hak de bokkenpootjes fijn.
Snijd plakken cake in de vorm van het glas.
Doe een plak cake onderin het glas en doe daar bovenop een laag gemalen bokkenpootjes.
Smeer er vervolgens een laag banketbakkersroom op gevolgd door nog een laag bokkenpootjes.
Leg er nog een cake op met een laag bokkenpootjes.
Tot slot maak je alles af met een dot slagroom en beetje gemalen bokkenpootjes.