Bloeiende Bloesem

Een recept van Elisa.

Elisa beplakt haar kleurrijke bloesem met Franse meringue in de smaken kers, aardbei en mango. Om de toren af te maken gebruikt zij bloemen en takken van marsepein.

Ingrediënten

Botercrème
200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract 

Schuimpjes
10 eiwitten op kamertemperatuur
345 gram fijne kristalsuiker
345 gram poedersuiker
1 citroen

Decoratie
Roze en zilveren sprinkles
250 gram donkerbruine marsepein
50 gram witte marsepein
50 gram donker roze marsepein
50 gram lichtroze marsepein
20 gram groene marsepein
Kleurstof op gelbasis in de kleuren roze, oranje, geel en rood. 

Bakgereedschap
Mixer met garde en menghaak
Garde
Kommen
Spatel
Zeef
6 bakplaten
Bakspray
Bakpapier
Spuitzak met een gekartelde spuitmond
Spuitzand met een lange, dunne spuitmond
Satéprikker
Keukenweegschaal
Oventhermometer 
Modelleer gereedschap
Piepschuim toren 

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden hetelucht. 
Maak alle bakmaterialen vetvrij met citroensap.

Botercrème 
Klop met een mixer de boter los.
Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en blijf goed mixen. 
Voeg als laatste de melk en de vanille toe en mix dit totdat de crème wit wordt. Als alle suiker is opgelost is de botercrème klaar. 
Bewaar de botercrème in de koelkast totdat het gebruikt wordt. 

Schuimpjes
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Wacht tot alle suiker is opgenomen voordat er weer een nieuwe schep suiker wordt toegevoegd.
Zeef de poedersuiker en spatel dit door de meringue. 
Verdeel de eiwit over twee kommen en voeg de kleurstof toe. 
Doe de meringue in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een bakplaat met bakpapier. Voor een speciaal effect kan er een beetje extra kleurstof in de spuitzak worden gedaan. 
Besprenkel een aantal van de toefjes met sprinkles. 
Bak de meringue in minimaal 60 minuten af op 100 graden. 
Zet de oven na 60 minuten, maar laat de meringue nog 45 minuten in de oven afkoelen.