Feest der herkenning

Een recept van Daantje.

Deze piñatataart zit boordevol zelfgemaakte gummy bears, jelly beans en suikerspin. Een heerlijke taart voor de echte zoetekauw.

Dit heb je nodig

Biscuit
12 eieren
300 gram fijne kristalsuiker
300 gram gezeefde bloem
30 gram gesmolten roomboter
Roomboter om springvormen mee in te vetten

Botercrème
1680 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
900 gram poedersuiker
600 gram kant en klare suikerspin met appelsmaak
Zout
Roze kleurstof
Blauwe kleurstof
Gele kleurstof
Oranje kleurstof
Groene kleurstof

Vulling van gummy bears en jelly beans:
480 milliliter appelsap
6 eetlepels gelatinepoeder
2 eetlepels honing
3 zakjes jellybeans met suikerspinsmaak 

Decoratie
5 kleuren suikerspin 

Bakgereedschap
5 spuitzakken
5 middelgrote gekartelde spuitmondjes
2x gummy bears mal 
Suikerspinmachine
Stokjes voor de suikerspin
Handmixer
Pipet 
8 kommen
Zeef
3 ronde springvormen 20 centimeter
3x bakpapier
Garde
Lepelspatel
2 Steelpannen
Paletmes
Lange satéprikkers of andere lange prikkers
Ronde uitsteekvorm 7 centimeter
Draaiend taartplateau

De taart maken

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht. 

Biscuit
Meng 4 eieren en 100 gram suiker tot een dikke massa. 
Voeg beetje bij beetje 100 gram gezeefde bloem toe aan het mengsel en schep dit met een spatel voorzichtig door.
Voeg 10 gram gesmolten boter toe aan het mengsel en roer dit voorzichtig door.
Vet 1 springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Vul de springvorm met het beslag. 
Bak het biscuit af in 25 tot 30 minuten op 165 graden. 
Maak ook het tweede en derde biscuit en zet deze ook in de oven. Hou de verschillende tijden goed in de gaten. 
Haal de biscuits na het bakken direct uit de springvorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Botercrème
Doe 280 gram boter en een halve theelepel zout in een kom en klop het los.
Voeg 150 gram poedersuiker toe aan het mengsel.
Voeg 100 gram suikerspin toe en roer dit door. 
Meng de kleurstof bij het mengsel tot de juiste kleur ontstaat. 
Herhaal dit 5 keer, voor elke kleur botercrème en 1 keer extra voor de roze botercrème.
Doe de vijf kleuren botercrème elk in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

Gummi bears
Doe de appelsap in een steelpan en zet dit op het vuur.
Voeg de gelatinepoeder en de honing toe en verwarm dit op middelhoog vuur. Blijf goed roeren totdat de gelatinepoeder en de honing volledig zijn opgenomen. 
Haal de pan van het vuur.
Zet de mallen voor de gummi bears op een snijplank en vul deze met een pipet.
Zet de mallen 20 minuten in de vriezer. 

Samenstellen
Snijd de 3 biscuits horizontaal doormidden. 
Steek bij 5 biscuits in het midden rondjes uit.
Leg een biscuit zonder gat op het taartplateau en smeer hier een kleur botercrème op. 
Leg hier een biscuit met gat op en smeer daar een van de andere kleuren botercrème op.
Herhaal dit voor alle lagen biscuit met een gat.
Vul het gat met een laagje gummy bears, doe daarbovenop een laagje jelly beans en herhaal dit totdat het gat gevuld is.
Leg de laatste laag biscuit bovenop de taart.
Smeer de hele taart af met botercrème.
Spuit kleine toefjes botercrème dicht bij elkaar over de hele taart. Gebruik de verschillende kleuren botercrème door elkaar. 

Decoratie
Maak kleine suikerspinnen van verschillende kleuren. Zet deze als allerlaatste op de taart.