Vlinders in mijn buik

Een recept van Fiep.

Van deze piñatataart met vlinders word je gelijk vrolijk. Niet alleen de buitenkant is felgekleurd, ook de binnenkant zit vol met kleuren.

Dit heb je nodig

Cake
10 gram boter
8 eieren 
400 gram suiker
400 gram patent bloem
4 gram zout
1 citroen
15 gram bakpoeder
400 gram boter
Kleurstof rood en geel

Gele room
400 gram volle melk
100 gram suiker
2 eidooiers
60 gram maïzena
1 vanillestokje
10 gram boter
2 gram zout

Botercrème
250 gram boter
100 gram Poedersuiker
500 gram gele room
200 gram witte chocolade

Verrassings vulling
400 gram chocolade hazelnoot ballen.
2 marsepein vlinders 

Decoratie 
60 gram marsepein wit
40 gram marsepein geel
40 gram marsepein rosé
30 gram marsepein rood
30 gram marsepein blauw
50 gram chocolade puur

Bakgereedschap
Mixer met menghaak en klophaak
2 Bakvormen van 20 centimeter breed en 7 centimeter hoog
Bakpapier
Kwastje
2 Krabbertjes
Keukenweegschaal
Kapselzaag
Beslagkom
Zeef
Garde
Uitstort tray
Ronde steker van 8 centimeter breed
Huishoudfolie
Taartkarton rond 22 centimeter
1 Spuitzak 40 centimeter
Spuitmondjes glad 6, 8 en 13 millimeter
Kleine deegroller
Glaceermes recht
2 Cornetjes
Uitsteekvormen vlinders    

De taart maken

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. 

Cake maken
Vet de bakvormen in en bedek de bodem met bakpapier.
Doe de boter en de suiker in een beslagkom en mix dit tot een romig mengsel. 
Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel.
Voeg het zout, citroensap en rasp toe aan het mengsel. 
Zeef de bloem en voeg dit toe aan het mengsel. Mix dit op een lage snelheid totdat alle bloem is opgenomen.
Vul 1 bakvorm voor ongeveer ¾.
Voeg aan de andere helft van het beslag kleurstof toe en giet dit in de andere bakvorm
Bak de cakes in 35 minuten op 160 graden gaar.
Stort de cakes na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.

Gele room maken
Giet de melk in een pannetje, schraap het vanillestokje leeg en doe het stokje en het merg bij de melk.
Doe de suiker en maïzena in een aparte kom en voeg hier een klein beetje koude melk aan toe. Voeg 2 eidooiers en het zout toe aan dit mengsel.
Zet de melk op het vuur en breng het aan de kook.
Voeg een klein beetje van de kokende melk toe aan het eiermengsel. Blijf goed doorroeren en giet het terug bij de melk.
Kook het mengsel door totdat het gaat binden en kook het dan nog 1 minuut.
Giet de gele room op een plaat, dep er een klein beetje roomboter op en dek het af met huishoudfolie.
Laat de gele room afkoelen.

Botercrème
Smelt de witte chocolade en breng de temperatuur terug naar 27 graden. 
Mix 250  gram boter in de mixer glad en voeg daar 135 gram poedersuiker aan toe. 
Voeg de afgekoelde gele room in 3 gedeelten bij de roomboter. 
Voeg de witte chocolade toe en roer dit totdat er een luchtige crème ontstaat.

Samenstellen
Snijd de cakes horizontaal in 3 gelijke plakken. 
Steek bij 5 plakken cake in het midden rondjes uit van 8 centimeter breed. Laat 1 biscuit heel.
Doe de botercrème in een spuitzak met een spuitmondje van 13 millimeter.
Leg een plak cake met een uitgestoken cirkel op een taartkarton. 
Spuit de botercrème op de plak cake en leg daarbovenop een plak cake met een andere kleur. Herhaal dit totdat alle cake op is.
Vul de middencirkel met de chocolade hazelnoot ballen en 2 marsepeinen vlinders.
Spuit een laag botercrème op de plak cake en dek dit af met de overgebleven hele plak cake.
Smeer de hele cake af met botercreme. 

Versieren
Rol de gekleurde marsepein dun uit tussen 2 vellen huishoudfolie en steek met een uitsteekvormpje vlindervormen uit. 
Smelt een klein beetje pure chocolade en vul er een cornetje mee. 
Versier de vlinders met de chocolade.
Plak de vlinders op de cake. 

Decoratie
Rol stukjes gekleurde marsepein tussen 2 vellen huishoudfolie dun uit en steek met een steker vlindervormen uit.
Smelt wat bittere chocolade in een kommetje en vul er een cornetje mee.
Decoreer de vlinders met de chocolade.
Schik de vlinders op de bovenkant van de cake en enkele ook op de zijkant.