Beste vrienden

Een recept van Daantje

Van deze zwemmende varkens en schildpadden word je gelijk vrolijk. Daantje vult de eclairs met een frisse ananasroom en de dieren maakt zij van fondant. Ook in de versiering zit een vleugje ananas verstopt. Deze eclairs zijn een echte tropische verrassing! 

Dit heb je nodig
Twee spuitzakken
Grote ronde spuitmond
Kleine ronde spuitmond
Bakplaat
Bakpapier
2x steelpan
4 grote kommen
2 kleine kommetjes
Lage platte schaal
Klein paletmes

Ingrediënten 

Eclairs
100 milliliter water
100 milliliter kokosmelk 
100 gram ongezouten roomboter
1 theelepel fijne kristalsuiker
1/4 theelepel zout
100 gram bloem
4 eieren
 
Vulling
250 milliliter kokosmelk 
50 gram fijne kristalsuiker
1 eierdooier
30 gram maïzena 
+/- 300 gram ananasjam 
 
Decoratie 
 
Glazuur 
50 milliliter ananassap
200 gram poedersuiker
Paar theelepels blauwe kleurstof
 
Versiering
120 gram groene fondant
80 gram roze fondant
10 gram witte fondant
5 gram zwarte fondant 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 240 graden, boven- en onderwarmte.

Eclairs
Verwarm de oven voor op 240 graden, boven- en onderwarmte.
Meng de kokosmelk, het water, het zout en de boter in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Zorg ervoor dat de boter goed gesmolten is voordat het deeg kookt. 
Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer het deeg door totdat alle bloem is opgenomen. 
Zet de pan weer terug op middelhoog vuur. 
Roer het deeg 2 tot 3 minuten goed door en doe het daarna in een kom. Roer het deeg los en laat het een paar minuten afkoelen. 
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer na elk ei het deeg goed door totdat het ei is opgenomen. 
Vul een spuitzak, met een ronde spuitmond en spuit eclairs van 2 bij 12 centimeter op een bakpapiertje. 
Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden en bak de eclairs in 30 tot 40 minuten gaar. 

Banketbakkersroom 
Schenk 200 milliliter kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook. 
Meng de overige kokosmelk met de suiker en eierdooiers in een kom en roer dit door elkaar. Meng als laatste de maïzena erdoor en maak er een glad mengsel van.
Schenk al roerend de helft van de hete melk bij het mengsel. Roer dit goed door.  
Schenk dit mengsel bij de melk en breng dit al roerend aan de kook. Laat het 1 tot 2 minuten doorkoken totdat het dikker wordt. 
Schenk de banketbakkersroom in een platte schaal en dek dit af met huishoudfolie. Zorg ervoor dat de folie direct op de room ligt, anders komt er een velletje op. 
Zet de room in de koelkast. 
Pureer de ananasjam even kort en roer dit door de afgekoelde room.
 
Glazuur
Schenk de poedersuiker in een diep bord. 
Voeg daar voorzichtig beetje bij beetje de ananassap aan toe totdat het glazuur vloeibaar genoeg is. 
Meng hier een paar druppels kleurstof bij totdat het de kleur heeft van de Caribische Zee. 
 
Versieren
Snijd met een mesje 2 kruisjes in de onderkant van de eclair. 
Vul de spuitzak met room en vul met het kleine ronde spuitmondje de eclairs. 
Doop de eclairs in het glazuur. 
Maak van de groene fondant schildpadkopjes, schilden en flippers. 
Maak van de roze fondant varkenskopjes en kontjes met staart.
Maak van de witte en zwarte fondant oogjes voor alle dieren. 
Plak de fondant op de eclairs zodat het lijkt alsof de dieren zwemmen.