Finalist Saar!

Saar is een van de finalisten van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt Kids! Samen met haar moeder Francis mag zij het in de finale opnemen tegen Sophie en Mees. Hoe kijkt ze terug op haar Heel Holland Bakt Kids avontuur? En hoe kijkt ze uit naar de finale? Dit zijn 8 vragen aan Saar.

Waarom ben je ooit begonnen met bakken? Wat is er zo leuk aan?
Mijn moeder en zus bakten al samen. Van kleins af aan help ik mee. Ik ben er steeds verder mee gegaan, omdat ik het superleuk vind. Je kan je fantasie erin kwijt en je kan alles maken wat je maar wilt. Qua smaak en hoe het eruit ziet. En het is natuurlijk erg lekker om op te eten.

Wat zeiden ze in je klas toen ze hoorden dat je meedeed aan Heel Holland Bakt Kids?
Ze vonden het heel erg leuk en hadden het niet echt verwacht. Ze wilden telkens weten of ik heb gewonnen, maar dan zei ik: “Dan moeten jullie maar gaan kijken”. We hebben de afleveringen met zijn allen in de klas gekeken. Echt heel leuk.

Hoe vond je het om samen met je moeder in de tent te staan?
Superleuk en gezellig om met mijn moeder samen te werken. We hadden samen veel plezier en ik vond het echt een heel leuk avontuur om te beleven.

Wat dacht je toen je hoorde dat je door mocht naar de finale?
In eerste instantie kon ik het niet geloven. Toen kwamen Sofie en Mees naar me toe van: “Hé, we gaan samen naar de finale!” Toen dacht ik: “Jaaaaa echt zo gaaf!” Ik had het echt niet verwacht.

Wat vond je het allerleukst aan meedoen met Heel Holland Bakt Kids?
ALLES, ik vond niets stom, het was zooooo leuk. Oja, ik vond het niet leuk dat ik zo vroeg moest opstaan haha! Ik zou morgen wel weer willen. Iedereen was zo leuk en lief en het was zo gaaf om mee te maken. Niet te beschrijven.

Wat heb je geleerd van jouw deelname aan Heel Holland Bakt Kids?
Dat je nooit moet opgeven en dat het altijd wel goed komt. Dat je moet genieten, omdat het supersnel voorbij gaat. En ik heb veel tips gekregen van Janny en Robèrt. Ik heb samen met Robèrt een taart afgesmeerd. Dat was zo gaaf.

Heb je tips voor kinderen die het ook leuk vinden om thuis te bakken?
Ja heel veel.. Je moet niet snel opgeven. Soms denk je halverwege dat het niet goed gaat, maar het komt altijd goed. En mislukt het een keer, dan probeer je het gewoon weer opnieuw, want iedereen kan leren bakken. Bedenk eerst wat je wilt maken en hoe het moet smaken en ga dan aan de slag.

Het Heel Holland Bakt Kids avontuur zit er bijna op. Wat ga je hierna doen? Blijf je lekker bakken?
Ja altijd. Ik heb een eigen bakkerijtje, daar ga ik lekker mee verder en je kunt me volgen via Instagram. Belangrijkste is dat ik veel plezier blijf maken in de keuken!