Achter de schermen bij HHB Kids

Wat gebeurt er met de taarten na het proeven? Weten de kandidaten de opdrachten van tevoren? Wie doet eigenlijk de afwas? En hoe ziet het er achter de camera’s uit? André neemt je graag mee op toer achter de schermen om het allemaal te laten zien. En al die prangende vragen? Die worden hieronder beantwoord!

Hoe ziet het Heel Holland Bakt Kids-terrein er uit achter de camera’s?
Om de tent heen gebeurt van alles. In deze video* stapt André in zijn speciale HHB-golfkar en geeft je een rondleiding! André laat zien waar de crew zit, neemt je mee naar de bekende jurytentje en stapt de befaamde HHB-tent in. Tot slot stelt hij je voor aan zijn goede vrienden, Humpie en Dumpie de ezels.

Wat gebeurt er met de taarten na het proeven?
Er zit te veel bloed, zweet, tranen en liefde in de baksels van de kandidaten om deze te verspillen. Tijdens de uitzending proeven Janny, Robèrt en André met hun eigen schone vorkjes van de taart. Alles wat daarna overblijft nemen de duo's mee naar huis, zodat ze er thuis lekker van kunnen genieten. 

Wat gebeurt er toch met al die afwas?
De bakkers hoeven naast al de harde bakken gelukkig niet ook nog al hun vuile vaat zelf te schrobben. In ruil voor een stukje taart staat een klein leger dappere jongens en meiden dag in dag uit te boenen, zodat de bakkers weer schoon gereedschap hebben voor de volgende opdracht.

De bakkers gaan in de tent direct aan de slag, weten ze de opdracht van tevoren al?
67 eieren, 122 kilo bloem, 80 kilo boter, 26 liter melk, 89 pakken suiker, 19 vanillestokjes, 6 kilo vers fruit en een kist vol chocolade… Voordat de opnames van Heel Holland Bakt Kids beginnen, gaat ons team elke week met een enorme boodschappenlijst op pad om alle ingrediënten in huis te halen. De kandidaten krijgen van tevoren te weten wat de opdracht is, zodat ze kunnen bedenken wat ze willen gaan maken. Ze kunnen thuis oefenen en doorgeven welke ingrediënten ze nodig hebben, zodat wij alles in de tent kunnen klaarzetten. Van de technische opdracht weten ze trouwens nog niks, die krijgen ze pas te horen op het moment dat ‘ie gemaakt moet worden.

Wat doen Janny en Robèrt tijdens de technische opdracht?
Als de bakkers aan de slag gaan, lopen Janny en Robèrt rond in de tent om te zien hoe de bakkers te werk gaan. Maar soms moeten ze blind jureren en dan verlaat de jury even de tent. Maar wat doen ze dan? Nou, ze zitten niet stil! Dat zie je in dit filmpje.

* Deze video is opgenomen voordat het coronavirus uitbrak.