Kiekeboe

Een recept van Sophie

Zeg je Halloween, dan zeg je: pompoen! Daarom maakt Sophie een pompoen als griezeltaart. Ze zet 2 oranje tulbandcakes bovenop elkaar en versiert ze met oranje drip, mummy-lollies, vleermuizen en spookjes. En als je hem doorsnijdt, komt er een smakelijke verrassing naar buiten vallen.

Ingrediënten

Taart
10 Eieren
600 gram boter
600 gram Suiker
600 gram bloem
2 theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder
Oranje kleurstof
50 gram paneermeel

Meringue
3 eiwitten
170 gram suiker

Decoratie
250 gram Oranje Deco Melts
250 gram witte smeltchocolade
150 gram Zwarte fondant
250 gram Groene fondant
Een pak Oreo koekjes
Suiker wiebeloogjes
Eetbare zwarte pen
Jelly beans
Witte en roze marshmallows
100 gram Maizena

Bakgereedschap
2 Tulbandvormen van ø 22 centimeter
Fondant deegroller
Staande mixer met toebehoren
Spuitzak
Bakplaat
Lollystokjes 

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Vet de tulbandvormen in en verdeel wat paneermeel over de bodem en randen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Taart
Mix de boter met de eieren en de suiker.
Meng de bloem, bakpoeder en kaneel en voeg toe aan het beslag.
Verdeel de helft van het beslag over de 2 bakvormen.
Kleur de andere helft van het beslag oranje met de kleurstof.
Verdeel het oranje beslag over het beslag in de 2 bakvormen.
Meng het oranje beslag met een vork door het gewone beslag in een golfbeweging.
Bak de taarten in 50 minuten gaar. Test met een satéprikker op gaarheid. Als hij nog blijft plakken, geef hem dan nog 5-10 minuten langer in de oven. 

Meringue
Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden.
Klop de eiwitten tot stijve pieken.
Voeg langzaam de suiker toe tot hij volledig is opgelost en het beslag glimt.
Doe de meringue in een spuitzak.
Spuit kleine hoopjes meringue op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de schuimpjes in ongeveer 10 - 15 minuten klaar.
Laag de meringue hoopjes afkoelen en versiers ze daarna als spookje met de zwarte pen en wiebeloogjes. 

Decoratie
Steek de Oreo koekjes op een lollystokje.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en doop de koekjes daar in.
Laat een beetje uitharden en maak daarna een mummie van de koekjes door er witte chocolade slierten overheen te gieten.
Versier met wiebeloogjes.
Maak vleermuizen van de zwarte fondant. Gebruik maizena voor het uitrollen, zodat de fondant niet aan je aanrecht blijft plakken.
Maak van de groene fondant een stengel voor op de pompoentaart. 

Opbouw
Draai de eerste taart ondersteboven en zet de tweede taart daar bovenop, zodat de taart een pompoen vorm krijgt.
Vul het gat in het midden met jelly beans en marshmallows.
Verwarm de oranje deco melts en doe ze in een spuitzak.
Knip een gaatje in de spuitzak en laat de gesmolten deco melts over de pompoen cake druppelen.
Dek het gat af met de groene stengel van fondant.
Zet de meringue spookjes en vleermuizen op saté prikkers en versier de taart ermee.
Steek ook de mummy koekjes in de taart.