Spookachtig Lekker

Een recept van Mees

Deze Red Velvet taart van Mees is verkleed als spook! Voor Halloween maakt hij een jongetje dat verkleed als spook langs de deuren gaat voor ‘trick or treat’. De taart is mooi roze van binnen en om het plaatje compleet te maken versiert Mees hem met oogbollen, schoentjes, spinnen, een pompoenmandje en natuurlijk snoep.

Ingrediënten

Red Velvet Cakes
375 milliliter karnemelk
3 theelepels rode kleurstof
10 gram cacaopoeder
300 gram boter
450 gram suiker
4 grote eieren
1½ theelepel vanille-extract
½ theelepel zout
450 gram bloem
1½ theelepel bakpoeder
3 theelepels natuurazijn

Botercrème
150 gram poedersuiker
150 gram zachte boter
200 gram koude verse roomkaas
2 theelepels vanille-extract

Decoratie

Fondant bekleding
1 kilo witte fondant
100 gram oranje fondant
300 gram zwarte fondant
50 gram rode fondant
50 gram gele fondant
50 gram donkergroene fondant
Horror ogen 

Bakgereedschap
Staande mixer met toebehoren.
2 springvormen van ø 18 centimeter
1 halve bol bakvorm van ø 18 centimeter
Fondant roller
Modelleertools
Lollystokjes
Taartstolp
Uitsteker bladvorm
Taarttopper Trick or Treat

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de 2 springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Vet ook de bolvorm in. 

Red Velvet Cakes
Mix de karnemelk, cacaopoeder en rode kleurstof tot een mooie bloederige massa.
Klop de boter, suiker, vanille-extract en zout tot een luchtige massa.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe totdat alle eieren zijn opgenomen en het beslag luchtig is.
Mix de helft van de bloederige massa door het beslag.
Voeg de helft van de bloem toe en mix door.
Voeg daarna de overige helft van de bloederige massa en de bloem toe.
Mix de azijn met het bakpoeder in een kommetje.
Voeg het toe aan het beslag en mix goed door elkaar.
Verdeel het beslag over de springvormen en de halve bolvorm.
Bak de cakes in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat ze afkoelen op een rooster. 

Botercrème
Klop de poedersuiker met de boter tot een mooie witte massa, draai goed door zodat alle klontjes verdwijnen.
Voeg de roomkaas toe en blijf doorkloppen.
Voeg het vanille-extract toe en stop met draaien, anders wordt de crème te waterig. 

Decoratie
Zet 1 cake op de bodem en verdeel daarover een laag botercrème.
Zet de tweede cake er bovenop en smeer weer een laag botercrème.
Zet de halve bolvorm helemaal bovenop en smeer de taart rondom af met botercrème.
Duw de ogen zachtjes in de taart.
Laat de taart opstijven in de koelkast.
Rol de witte fondant uit tot een lange dunne plak.
Leg de fondant over de taart en druk voorzichtig aan.
Laat de fondant aan de onderkant een beetje plooien, zodat de taart een spookje wordt.
Plaats de taart nu op de taartstolp.
Maak van fondant schoentjes, spinnen, bladeren, een mandje met snoepjes en geel-rode lolly’s.
Plaats de schoentjes onder de witte fondant.
Plaats de spinnetjes over de rug en zijkanten.
Snij de ogen uit en plooi de witte fondant er strak omheen.
Maak een zwart gat als mond van het spook.
Plaats de taart topper op het hoofd van het spook.
Plak de lolly’s tegen de zijkant van het spook.
Zet het mandje erbij en decoreer met de blaadjes.