Heksje in de Chocolademodder

Een recept van Saar

Saar maakt een Black Velvet taart met black cacao. Een bijzonder goedje dat je niet zomaar overal kunt kopen. Het is hele pure cacao, waardoor je taart echt zwart wordt. Perfect voor Halloween! Als je geen black cacao hebt, kun je ook gewone cacao gebruiken. In deze taart is een heksje gevlogen, die er nog met haar had en benen uit steekt. Saar versiert de taart met een grote spin en pompoentjes om het extra griezelig te maken.

Ingrediënten

Taart
165 gram bloem
35 gram black cacao
35 gram cacao
¾ theelepel bakpoeder
¾ theelepel baking soda
½ theelepel zout
125 gram Griekse yoghurt (op kamertemperatuur)
120 milliliter lauw water
230 gram roomboter
250 gram suiker
4 eieren
1,5 theelepel vanille-extract

Vulling
500 gram MonChou
400 gram roomboter
100 gram witte chocolade
2 theelepels vanille-extract
200 gram suikerbakkerspoeder

Decoratie
3 rood witte rietjes
250 gram witte fondant
Zwarte cacao 
Paarse kleurstof
Oranje kleurstof
Groene kleurstof 

Pure chocolade ganache
75 milliliter slagroom
75 gram pure chocolade

Bakgereedschap
2 springvormen van ø 20 centimeter
Taartzaag
Spinvormige uitsteker
Modelleertools 
Sugergun

Recept 

Voorbereiding
Plaats het rooster in het onderste deel van de oven en verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet 2 springvormen van ø 20 centimeter in en bekleed ze met bakpapier. Vet ze daarna nogmaals in. 

Taart
Zeef de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout 3 keer.
Klop met een vlinderhaak de boter op middelhoge snelheid tot een romige massa.
Zet de mixer lager en voeg de suiker als een regen toe.
Zodra alle suiker is toegevoegd kun je de snelheid van de mixer verhogen. Klop het geheel luchtig in ongeveer 4 minuten.
Klop de eieren met het vanille-extract luchtig met een garde.
Zet de mixer op lage snelheid en voeg het eiermengsel bij het botermengsel.
Zodra alle eieren zijn toegevoegd, snelheid verhogen en doorkloppen tot egale massa.
Roer de Griekse yoghurt door het lauwe water.
Voeg een derde van het bloem/cacaomengsel toe aan je beslag en mix het helemaal door.
Voeg daarna de helft van het yoghurtmengsel toe en klop door.
Herhaal met de overgebleven bloem en yoghurt. Eindig met de bloem.
Verdeel het beslag over ingevette springvormen.
Bak de cakes in 25 tot 30 minuten gaar. Check met een satéprikker of ze gaar zijn.
Verwijder voorzichtig het bakpapier en laat afkoelen. 

Vulling
Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen.
Klop de boter los en luchtig in 5 tot 10 minuten.
Klop de roomkaas los.
Meng de boter en de roomkaas voorzichtig (let op de temperatuur) tot een glad geheel.
Voeg voorzichtig de afgekoelde witte chocolade toe aan het mengsel.
Voeg het vanille-extract toe.
Breng de frosting op smaak met de suikerbakkerspoeder.
Verdeel de frosting in 3 delen en kleur deze oranje, paars en groen. 

Decoratie
Breng 100 gram witte fondant op kleur met de zwarte cacao.
Maak hiervan de hoed en de voeten van de heks en de spin.
Steek de spin uit met het vormpje en maak een extra bolletje op zijn rug.
Kleur 100 gram fondant oranje en maak hiervan 2 pompoenen en de haren van de heks met de sugergun. Maak ook een oranje kruis op de rug van de spin.
Kleur 25 gram fondant groen en maak hiervan de stelen van de pompoen.

Pure chocolade ganache
Breek de chocolade in kleine stukjes.
Verwarm de slagroom tot hij zacht begint te borrelen. 
Giet de slagroom over de chocolade en roer door tot er geen klontjes meer inzitten. 

Opbouw
Snijd beide taarten horizontaal door.
Vul de taart laag voor laag. Begin met groen, dan paars en de bovenste laag oranje.
Prik 2 rietjes in de taart als benen van de heks.
Bevestig de 2 schoenen op de benen.
Knip een rietje door de midden en bevestig de hoed met behulp van het rietje aan de andere kant van de taart.
Leg de oranje fondant op de taart als haren van de heks.
Verdeel de chocolade ganache over de taart en laat hem een klein beetje langs de zijkant drippen.
Zet de spin bovenop de taart.
Taart klaar? Griezelen maar!