Bakken met herfstsmaken

De herfstvakantie is begonnen en hoewel het weer niet super lekker is, is dit wel het beste moment om naar buiten te gaan. De Nederlandse natuur heeft namelijk een heleboel fijne seizoensproducten en herfstige smaken te bieden waar je heel goed mee kunt bakken! Hoe? Lees snel verder. 

Stel je voor: buiten tikt de regen zachtjes tegen het raam. Maar jij zit binnen op de bank met een vers gebakken stukje taart van je eigen geplukte appels, peren, wortels of noten. Dat is alles wat je wilt toch? 

Appels en peren
Hoewel appels en peren het hele jaar door te koop zijn (en je dus op elk moment in het jaar appeltaart kunt bakken; oh yeah), is dit echt fruit dat bij de herfst hoort. Je kunt ze rond deze tijd van het jaar in Nederland gewoon van de boom plukken en er dus een lekker taartje mee bakken! Wie is er niet dol op een versgebakken appeltaart

Pompoen
Het lijkt misschien een beetje gek, bakken met pompoen. Misschien heb je het zelfs nog nooit gegeten. Maar pompoen heeft een hele zoetige smaak, waardoor hij perfect in een taartje past. Je kunt het rond deze tijd van het jaar vaak bij kraampjes langs de weg kopen, dus spring op de fiets en duik de keuken in om bijvoorbeeld deze pompoentaart te maken. 

Wortel
Net als pastinaak, bieten, prei en knolselderij, horen wortelen bij de familie van de knolgewassen. Ze hebben een kruidige smaak en worden geteeld in de herfst. Waarschijnlijk eet je deze groenten vooral als avondeten, maar wist je dat je er ook heel goed mee kunt bakken? Je kent vast wel de bekende worteltaart! Super lekker om eens op tafel te zetten met worteltjes uit eigen tuin. 

Noten
Je hebt er misschien nooit echt op gelet, maar in Nederland groeien een heleboel notenbomen. Ze staan gewoon langs de kant van de weg en in de herfst laten ze hun noten vallen. Daarom passen notentaartjes heel goed bij dit seizoen! De meeste noten zal je gewoon in de winkel kopen, maar walnoten kun je misschien in je tuin van de grond rapen. Onze tip? Maak Marem's puzzelkoek met noten.