Jeanettes schapentaart

Tijdens Zapplive liet oud-Heel Holland Bakt kandidaat Jeanette zien dat je zelfs taart kunt maken voor schapen! Speciaal voor dierendag deelt ze heel graag het recept met je.

Mandy reisde voor Zapplive af naar het mooie Limburg waar ze een bezoekje bracht aan oud-Heel Holland Bakt kandidaat Jeanette. Ze maakten samen een mooie taart voor Jeanettes schapen en die viel reuzegoed in de smaak. Zin om ook voor schaapjes aan de bak te gaan? Dan kan dat met dit recept van Jeanette. Heb je geen schapen, maar wil je wel lekker bakken voor je hond, kat of konijn? Bekijk dan hier onze favoriete huisdier-recepten. 

Ingrediënten:
Schapenbrokjes
Een handje hooi
3 Jongagold appels
9 spruitjes
Een handje vers geplukt gras
1 grote wortel
Verse klaverbloemen 
Havermout
Zaden & pitten mix
Wortelrasp

Bereiding:
Stap 1 Doe een laag schapenbrokjes onderin een springvorm van 23 centimeter. 
Stap 2 Verdeel daar een laagje hooi overheen.
Stap 3 Snijd 2 appels in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Zet de schijfjes rechtop tegen de buitenrand van de springvorm en zet tussen iedere 2 appeltjes een spruitje. 
Stap 4 Verdeel in het midden een laagje gras.
Stap 5 Snijd de wortel in plakjes van 0,5 centimeter dik en leg ze in een rondje in het midden. 
Stap 6 Snijd de laatste appel in iets dunnere plakjes en leg ze in het midden als een bloemvorm. Leg in het midden nog 1 spruitje. 
Stap 7 Garneer de buitenrand met klaverbloemen. 
Stap 8 Strooi wat brokjes over de taart, want dat vinden schapen super lekker!
Stap 9 Garneer tot slot met de wortelrasp, zaden & pittenmix en havermout.