Verwen je rakkermakker met huisgemaakte baksels op dierendag

4 oktober is het dierendag! We staan natuurlijk graag in de keuken om te bakken voor onszelf, maar wist je dat je jouw huisdier ook heel goed kunt verwennen met de allerlekkerste baksels? Speciaal voor dierendag hebben we de leukste recepten voor je op een rij gezet.

Slinger de oven aan, bak een mooi taartje voor jezelf, maak een lekker koekje voor je huisdier en duik samen op de bank om naar de eerste aflevering van Heel Holland Bakt Kids te kijken. Want het thema deze week is: Dierendag! Huisdieren klaar? Bakken maar! 

Hondenkoekjes
Natuurlijk wil je jouw trouwe viervoeter even extra in het zonnetje zetten op dierendag. Met deze huisgemaakte hondenkoekjes scoor je gegarandeerd punten! Extra leuk: deze koekjes kun je zelf ook gewoon eten. 

Koekjes voor de kat 
Ken je dat? Zodra je een blikje opentrekt in de keuken, staat Minoes binnen de kortste keren naast het aanrecht kopjes te geven tegen je been. Hoe leuk is het dan om de kat niet weg te sturen, maar juist samen iets lekkers te bakken? Pluspunt: je zet deze koekjes zonder al te veel poespas op tafel. 

Konijnensnoepjes 
Konijnen zijn het gewend om elke dag dezelfde brokjes te eten. Maar op dierendag mogen ze best een beetje extra verwend worden, nietwaar? Met gemak tover je die brokjes om in hele fijne konijnensnoepjes die allemaal goede voedingsstoffen bevatten voor jouw knagertje. Let op, knaagdieren mogen geen ander meel dan havermout, daarom gebruiken we havermout in dit recept. 

Bakken voor huisdieren
Hoewel het natuurlijk heel leuk is om je dier lekker te verwennen, is het belangrijk om je huisdier niet teveel koekjes of snoepjes per dag te geven. Werk met schone spullen, zodat je huisdier niet per ongeluk voedingsstoffen binnen krijgt waar hij niet goed tegen kan. En houd je rakkermakker altijd even in de gaten als je ze voor de eerste keer zelfgebakken lekkers voert. 

Bakken klaar? Samen genieten maar!