Een koffer vol specerijen

Een recept van Mees

Vorig jaar ging Mees op vakantie naar Marokko. Hij ontdekte dat ze daar veel kaneel en andere kruiden gebruiken. Dit tripje vormde de inspiratie voor zijn vakantietaart. Hij maakt een echte worteltaart met banaan, walnoten, rozijnen, wortel (natuurlijk) en een heleboel lekkere kruiden. Hij heeft de vorm van een koffer met daarop een Marokkaanse vlag. Als dat geen vakantie is, weten wij het ook niet meer.

Ingrediënten

Worteltaart
Gewelde rozijnen
6 bananen
440 gram lichtbruine basterdsuiker
450 gram zonnebloemolie
6 eieren
500 gram geraspte wortel
720 gram tarwebloem
21 gram bakpoeder
1 theelepel zout
4 theelepels kaneel
2 theelepel nootmuskaat
150 gram walnoten

Botercrème
250 gram poedersuiker
150 gram boter (op kamertemperatuur)
185 gram koude verse roomkaas
1 theelepel vanille-extract

Decoratie

Fondant
1 kilo hazelnootbruine fondant
250 gram donkerbruine fondant
50 gram rood fondant
25 gram groene fondant
25 gram goudgele fondant
Stift met eetbare inkt

Bakgereedschap
Staande mixer
Zeef
Spatel
2 rechthoekige bakvormen van 35 x 20 centimeter
Modelleertools 
Paletmes
Deegkrabber
Deegroller
Smoother

Recept 

Voorbereiding
Wel de rozijnen in lauwwarm water.
Vet 2 bakvormen van 35 x 20 centimeter in en bekleed ze met bakpapier op de bodem.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Worteltaart
Prak de bananen.
Meng ze met de basterdsuiker, zonnebloemolie en eieren.
Roer dan de geraspte wortel door de massa.
Zeef alle droge ingrediënten boven de beslagkom en spatel dit tot een mooi egaal beslag.
Giet de gewelde rozijnen af en dep ze voorzichtig droog.
Voeg de walnoten en rozijnen toe aan het beslag en spatel het nogmaals door.
Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
Bak de cakes in ongeveer 40 minuten gaar.

Botercrème
Klop de poedersuiker en de boter tot een mooie egale witte creme.
Voeg de roomkaas toe en blijf mixen.
Voeg de vanille toe en stop met draaien, anders wordt de crème te waterig. 

Fondant
Rol de hazelnootkleurige fondant in uit tot een lange dunne plak.
Rol ook de andere fondant uit.
Snijd alle hoekjes en overige decoraties voor op de koffer uit in de juiste kleuren.

Opbouw
Leg de eerste cake op de bodem.
Verdeel een laag botercrème over de cake.
Leg de andere cake er bovenop en smeer het geheel rondom af met botercrème.
Laat de taart opstijven in de koelkast.
Leg de hazelnootkleurige fondantplak over de taart en druk voorzichtig aan zodat de gehele taart bedekt is.
Snijd een halve centimeter van de taart aan de onderkant los en werk de onderkant van de fondant netjes naar binnen.
Bekleed de taart met de decoratiestukjes fondant en creëer de koffer zoals op de voorbeeldfoto.
De reis kan beginnen!