Coconut Island Cake

Een recept van Annika

Annika ging met een vriendin fantaseren over wat ze op vakantie zou willen doen. Het antwoord was snel bedacht: uit een kokosnoot drinken op een zonnig eiland. Ja, wie wil dat nou niet? Daarom maakt ze een kokosnoottaart met (natuurlijk) kokos en chocolade! Als je deze tropische taart van Annika op tafel zet, haal je gegarandeerd dat tropische-eiland-gevoel in huis.

Ingrediënten

Biscuit
350 gram ei
200 gram suiker
150 gram bloem
100 gram geraspte kokos
50 gram maïzena
12 gram vanillesuiker

Vulling
150 gram Poedersuiker
225 gram Mascarpone
75 gram Kokosschilfers

Glazuur
100 gram pure chocolade
50 gram poedersuiker
30 gram boter
4 eetlepels slagroom
4 eetlepels geraspte kokos

Decoratie
Roze kleurstof 
150 gram Witte fondant 
50 gram Rode fondant
100 gram Zwarte fondant
50 gram Gele fondant
150 gram Groene fondant 
100 gram bruine fondant 

Bakgereedschap
2 Springvormen van ø 18 centimeter 
Staande mixer
Spatel
Taartzaag
Deegroller
Zeef
Garde
Rietje
2 parasolletjes

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier. 

Biscuit
Klop de eieren, suiker en vanillesuiker voor minimaal 10 minuten op middelhoge stand tot een luchtige massa.
Zeef de bloem en maïzena.
Roer de geraspte kokos erdoor.
Spatel dit voorzichtig door je luchtige eimengsel.
Verdeel het beslag over 2 springvormen.
Strijk het oppervlak glad met een spatel.
Bak de biscuits in 30 minuten gaar. Ze zijn klaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en ze terug veren.
Laat de biscuits nog een paar minuten afkoelen voordat je het uit de vorm verwijdert. 

Vulling
Klop de mascarpone met de poedersuiker los.
Laat het mengsel in de koelkast koud en stijf worden.

Glazuur
Smelt de chocolade en de boter voor het glazuur au bain-marie.
Klop de poedersuiker en de slagroom met een garde door de chocolade.
Laat afkoelen totdat de topping stijf genoeg is en je een spoor met je garde of vork kunt trekken. 

Decoratie
Kneed de roze kleurstof door 50 gram witte fondant.
Maak met de gele en roze fondant een slipper.
Maak van de bruine en 100 gram groene fondant een palmboom.
Maak van 50 gram zwarte fondant een zonnebril.
Maak van 50 gram witte en 50 gram groene fondant een schepje en een emmer.
Maak van 50 gram witte fondant en de rode fondant een handdoek. 

Opbouw
Snijd de biscuits horizontaal door.
Smeer een laag mascarponevulling op de onderste lagen en leg de tweede lagen erop.
Smeer nog een laag mascarponevulling op de bovenkant van biscuit 1.
Plaats vervolgens biscuit 2 hierop.
Snijd je taart van boven naar beneden in een (driekwart) kokosnoot.
Bewaar en verkruimel de afgesneden stukken biscuits. Deze heb je straks nodig.
Verdeel het glazuur rondom en over de taart.
Zet de taart op een blauwe plaat.
Strooi de verkruimelde biscuit rondom de taart.
Leg de decoraties op de kruimels rondom de taart.
Steek uit de overgebleven zwarte fondant 3 rondjes en leg ze bovenop de taart.
Prik 2 parasolletjes en een rietje boven in de taart.
De vakantie kan beginnen!