Alles Is Liefde

Een recept van Sophie

Deze lieve koek van Sophie is gemaakt van Lebkuchen deeg, beter bekend als gingerbread of peperkoek. Qua smaak lijkt het een beetje op ontbijtkoek, maar dan wat knapperiger. En niet alleen van de smaak, maar ook van dit gezellige tafereeltje krijg je gelijk een warm gevoel van binnen, nietwaar?

Ingrediënten

Lebkuchen Deeg
100 gram boter
125 gram suiker
250 gram honing
1 theelepel gingerbread kruiden
2 eetlepels cacaopoeder
1 eieren
500 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Snufje zout
50 gram gemalen amandelen

Decoratie
Kleurstoffen: Oranje, rood, geel, lichtblauw, roze
450 gram royal icing mix
Water
Sprinkles en suikerhartjes

Bakgereedschap
Bakplaat
Deegroller
Staande mixer met toebehoren
Spuitzakken
Cocktailprikkers
Uitsteekvormpjes: puzzel, hart, gingerbread man

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Lebkuchen Deeg
Verwarm de boter, suiker en honing in een pan.
Voeg de gingerbread kruiden en cacaopoeder toe.
Laat het mengsel afkoelen voor 3-5 minuten tot kamertemperatuur.
Doe het mengsel in een beslagkom en voeg het ei, bloem, bakpoeder en een snufje zout toe.
Kneed het deeg met een kneedhaak goed door.
Haal het deeg uit de kom en kneed het nog kort met je handen door.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een plaat van 38 x 30 centimeter en leg het op de bakplaat. 
Bak het deeg 10 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en steek de vormpjes uit tot een puzzel.
Zet de koek terug in de oven en bak in nog 5 minuten gaar. 

Decoratie
Bereid de Royal Icing Mix en voeg water toe.
Meng in verschillende bakjes de royal icing met de kleurstoffen. Houd ook een bakje icing wit.
Doe de icing in spuitzakken.
Versier de puzzelstukjes met de icing, de suikerhartjes en de sprinkles.