vanaf zondag 8 maart: seizoen 3!

De eigenzinnige Floor is terug in nieuwe afleveringen van De regels van Floor, gebaseerd op de populaire gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman.

Ook in het derde seizoen staat Floor weer voor herkenbare dilemma’s: Wat als je geen geld van je ouders krijgt om aan de nieuwste rage mee te doen? Wat als je vader op de carrièredag van school aanwezig is en je je vet erg voor hem schaamt? En moet je liegen over je vakantie als deze super saai is?

Floor vindt dat kinderen, net als volwassen, net zo goed regels mogen bedenken. En dat doet ze dan ook volop. Ze leert van de dingen die ze meemaakt en verzint regels om de kinderen van Nederland te waarschuwen. Elke week komen er twee van die regels aan bod. Ze geven antwoord op de belangrijkste levensvragen van een meisje op de lagere school. 

 

De regels van Floor maakt kans op een Emmy Kids Award, in de categorie beste televisieserie. De prijzen worden op 31 maart in het Franse Cannes uitgereikt.

In 2018 won het eerste seizoen van De regels van Floor een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie en dit jaar de Cinekid Nationale Publieksprijs Bovenbouw. De serie is inmiddels ook verkocht aan zenders in België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk.

De regels van Floor wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met VPRO. De regie is in handen van Maurice Trouwborst (Zenith) en Jamille van Wijngaarden. Auteur Marjon Hoffman is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de serie en schreef samen met Luuk van Bemmelen, Lotte Tabbers en Anne Barnhoorn de scenario’s. Floor wordt gespeeld door Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel en moeder Irma door Elisa Beuger.