De Plaagmuur

Dit jaar schrijven de kinderen hun eigen ervaringen met pesten op een briefje en stoppen deze in de plaagmuur. Samen met Anne-Mar denken de klasgenoten na over hoe ze het pesten voorgoed gedag gaan zeggen.  

Van schelden, schoppen tot aan bedreigen; de kinderen maken elkaar op school vaak het leven zuur. In vijf verschillende plaatsen schiet Anne-Mar dit jaar te hulp: Zandvoort, Esbeek, Eindhoven, Den Haag en Werkendam. Samen met de klas bespreekt zij de briefjes die de kinderen in de plaagmuur hebben gestopt. Zo ontdekken ze dat er kinderen zijn die liever niet naar school gaan en dat sommige kinderen die pesten ook zelf gepest worden. Herkennen ze de verhalen? Wat vinden ze hiervan? En hoe gaan ze dit voortaan voorkomen? Met elkaar gaan ze op zoek naar een oplossing, zodat de hele klas het komende schooljaar weer met plezier naar school kan gaan. De derde aflevering wordt gepresenteerd door een speciale gastpresentator: Elbert Smelt!

‘De Plaagmuur’ is een onderdeel van de themaweek Zapp Tegen Pesten. Van 21 tot en met 25 september staat NPO Zapp, samen met haar kijkers, op tegen pesten. De themaweek sluit online en op tv aan bij de landelijke Week Tegen Pesten van School & Veiligheid en maakt het thema pesten voor kinderen bespreekbaar.