Hoe maak je een rots met scones? | Tip aflevering 7

Maak structuur van marsepein of fondant zodat het op steen lijkt?

Ingrediënten:
400 gr zelfrijzend bakmeel 
180 gr koude melk
140 gr zalvige boter
80 gr suiker
snufje zout
poedersuiker

Overige ingrediënten:
Basisrecept botercrème
Marsepein

Benodigdheden:
Aluminiumfolie
Deegroller
Houtenplank
Ronde uitstekers/ waterglas

Scones:

Stap 1:
Voeg het zelfrijzend bakmeel, de suiker het zout en de boter samen en meng dit kort tot een kruimelig deeg.

Stap 2:
Voeg de melk hier in delen aan toe en klop ondertussen het deeg. Klop het deeg niet te lang anders worden de scones taai.

Stap 3:
Laat het deeg even koelen. Rol daarna het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik. 

Stap 4:
Steek de scones met de uitstekers of met een waterglas uit en leg ze met voldoende afstand van elkaar op een bakplaat. Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C

De rotsen:

Stap 1:
Pak een afgekoelde scone en smeer er grof een laag botercrème overheen.

Stap 2:
Strooi poedersuiker op een snijplank en rol een plak marsepein dun uit. Door een beetje groen en wit door zwart marsepein te mengen krijg je een rotsige kleur.

Stap 3:
Scheur een stuk aluminiumfolie af en verfrommel dit stukje, haal dit nu voorzichtig uit elkaar en zorg ervoor dat het niet scheurt. Leg de uitgerolde plak marsepein op het vel aluminiumfolie en rol hier voorzichtig overheen met een roller.

Stap 4:
Haal de plak marsepein voorzichtig van het aluminiumfolie af en leg het over de cupcake heen.