Hoe rol je een Swiss Roll? | Tip aflevering 5

Vind jij een cake oprollen ook zo moeilijk klinken? Remy laat zien hoe je dit als een echte meester patissier kan doen!

Ingrediënten Swissroll biscuit
200 gr eiwit
200 gr eidooier
165 gr suiker
200 gr bloem
20 gr citroen rasp

Overige ingrediënten:
Basisrecept botercrème

Stap 1:
Klop het eiwit lichtschuimig en voeg hierna de 65 gr van de suiker toe. Klop de eidooier op met 100 gr suiker. Voeg eiwit en eidooier bij elkaar.

Stap 2:
Zeef de bloem en roer deze met een pannenlikker door het eimengsel. Meng het tot een luchtig beslag en voeg de citroensap toe.

Stap 3:
Strijk het beslag uit over de bakplaat, niet te dik! Bak het beslag tot een biscuit in een hete oven van 200°C. Haal de biscuit uit de oven zodra het een licht goudbruin kleurtje krijgt (na ongeveer 7 tot 10 minuten).

Het oprollen van de cake:

Stap 1:
Haal de biscuit-plak van de bakplaat en laat ‘m afkoelen. Leg er vervolgens een bakpapiertje op en draai het biscuit voorzichtig om. Trek de nu bovenliggende laag bakpapier van het biscuit af. 

Stap 2:
Smeer de botercrème gelijkmatig uit over het plak. Wees creatief met de smaken, niks is te gek! Een laagje abrikozen- of aardbeienjam op de botercrème kan ook. Zo krijg je een gekleurde spiraal!

Stap 3:
Strooi wat lekkers bovenop de botercrème, denk bijvoorbeeld aan fruit of chocoladenstukjes. 

Stap 4:
Rol het geheel nu voorzichtig op. Om het mooi strak te krijgen leg je het opgerolde biscuit in het midden van een bakpapiertje. Klap een uiteinde over de rol heen. Door met een liniaal de rol naar achteren te duwen krijg je een hele strakke swissroll. 

Stap 5: 
Leg de rol met het bakpapier eromheen ongeveer 15 minuten in de vriezer. Daarna kun je je swissroll makkelijk snijden. Maar eerst versieren mag natuurlijk altijd!!