Hoe maak je een mok chocolademelk? | Tip aflevering 4

Brrrr. Wat is het koud hè? Echt weer voor een lekkere mok warme chocolademelk! In deze tip laat Robert zien hoe je die kan maken door twee cupcakes op elkaar te stapelen.

Ingrediënten:
Basisrecept cupcakes 
Basisrecept botercrème

Overige ingrediënten:
Marsepein
Marshmallows kaneel of steranijs
Eetbare lijm
Poedersuiker
Chocolade 

Benodigheden:
Grote roller
Mes
Snijplank
Spuitzak 

 

Stap 1:
Haal de twee cupcakes uit de caisses, smeer aan de onderkant van de ene cupcake en aan de bovenkant van de andere cupcake een laagje botercrème, plak nu deze twee kanten tegen elkaar aan. Smeer nu rond om de twee boven op elkaar gestapelde cupcakes een laagje botercrème.

Stap 2:
Nu je de cakejes goed hebt ingesmeerd is het tijd voor het marsepein! Rol dit goed uit en zorg er voor dat de plak groot genoeg is om allebei de cakejes te bedekken. Let er wel op dat je het niet te dun uitrolt want dan kan het gaan scheuren.

Tip: Strooi poedersuiker op de ondergrond, zo blijft het marsepein minder snel plakken.

Stap 3:
Leg de plak marsepein op de cupcakes en duw het strak naar beneden. Draai de cupcake weer om zodat de onderkant boven is, nu is het niet bekleedde stukje de bovenkant. Maak van het overgebleven marsepein nog een oortje. Dit doe je door het te rollen en het in een boogje aan de zijkant vast te maken, dit kan je doen met eetbare lijm maar het kan ook door het goed stevig vast te duwen, doe dit natuurlijk wel voorzichtig! 

Stap 4:
Smelt de chocolade en druip dit aan de bovenkant langs de zijkant. Doe de botercrème in de spuitzak en spuit er een mooie botercrème-toef op! Om het af te maken kun je marshmallows op de botercrème leggen en wat cacaopoeder erover heen strooien.