Hoe maak je een onweerstaanbare taart? | Tip aflevering 3

Hoe maak je een ware smaakexplosie van je kleurrijke baksel? Chefkok Geneal Harreman komt met de gouden tips!  

Ingrediënten:
Basisrecept cake

Overige ingrediënten:
Kleurrijk zuur fruit
Noten
Verschillende soorten chocolade
Basisrecept botercrème
Verschillende soorten kleurstof
Marsepein

Benodigdheden:
Spuitzakken met spuitmondjes
Ronde bakring
Bakpapier
Bakplaat

Stap 1:
Het is heel belangrijk om de juiste kleuren te combineren zodat het er mooi een aantrekkelijk uitziet! Meng je botercrème in twee, drie of vier verschillende kleuren, hoe meer kleuren je gebruikt hoe leuker het wordt. Nu kan je gaan experimenteren met de smaken. Het is heel belangrijk dat de smaken elkaar “complementeren”. Dit betekent dat je zoetjes met zuurtjes moet combineren. Denk bijvoorbeeld aan limoen met witte chocolade of sinaasappel met gewone chocolade. Je kan eindeloos combineren!

Tip: Voeg een smaak passend bij de kleur van de botercrème toe. Denk bijvoorbeeld aan citroen bij gele botercrème en aardbei bij rode botercrème.

Stap 2:
Nu je de botercrème een leuke kleur en een heerlijke smaak hebt gegeven, doe je het in verschillende spuitzakken. Je begint bij het eerste laagje van de cake, je spuit de botercrème alleen langs het randje en je vult dus niet de hele laag. Druk de tweede laag op de eerste, je mag dit best goed aandrukken, niet te hard natuurlijk want dan gaat je cake kapot. Dit doe je bij alle lagen tot dat je weer een hele, rechtopstaande taart hebt. Door donkere kleuren met lichte kleuren te combineren krijg je een 3D effect.

Stap 3:
Het leukste gedeelte is aangebroken, je kunt de taart gaan versieren! Door de donkere kleuren met de lichte kleuren te combineren krijg je een 3D effect. Smeer de buitenkanten mooi uit of maak net als Geneal en Britt toefjes in verschillende kleuren! 

Tip:
Wil je extra meester patissier punten scoren? Dat kan! Door met je spuitzak een draaiende op en neer beweging te maken krijg je mooie toefjes.