Hoe maak je een schaakbord? | Tip aflevering 2

Vind jij schaken ook een lastig spel? Na deze tip zet jij iedereen schaakmat! 

Ingrediënten Blondie:
200 gr bloem
200 gr boter
200 gr witte basterdsuiker
4 eieren
1 eetlepel vanille extract
snufje zout

Ingrediënten Brownie:
200 gr bloem
200 gr boter
200 gr witte basterdsuiker
50 gr cacao poeder
4 eieren
1 eetlepel vanille extract
snufje zout

Benodigdheden:
Liniaal
Snijplank
Broodmes
Vierkant bakblik
Sateprikkers 

Blondie:

Stap 1:
Mix de boter en suiker in een beslagkom. Boeg de eieren één voor één toe tot ze goed zijn opgenomen. Voeg de bloem toe en mix dat er doorheen. Voeg het vanille extract en een snufje zout toe en mix alles tot een glad beslag.

Stap 2:
Vul de bakvorm met een dunne laag beslag en het kan de oven in!

Brownie:

Stap 1:
Mix de boter en suiker in een beslagkom, voeg de eieren één voor één toe tot ze goed zijn opgenomen. Meng de cacaopoeder met de bloem en voeg dit toe aan de mix. Mix dit er goed doorheen. Voeg het vanille extract toe en mix dat tot het een glad beslag is.

Stap 2:
Vul de bakvorm met een dunne laag beslag en het kan de oven in!

Het schaakbord:

Stap 1:
Bak een brownie en een blondie in een vierkant bakblik. Je kan zelf nog lekkere smaken toevoegen, denk bijvoorbeeld aan nootjes kokosrasp of stukjes chocola. Zorg ervoor dat er niet te grootte stukken noten in het beslag gaan dan word het lastig snijden, maak ze dus lekker fijn. Ook is het belangrijk dat je de blondie niet te lang in de oven doet, dan wordt hij bruin en is het geen blondie meer!

Tip: het is heel belangrijk dat je de brownie en de blondie niet te lang bakt, anders kan hij gaan brokkelen. Prik regelmatig met een satéprikker in het beslag. Als er nog beslag aan zit moeten ze nog even in de oven blijven!

Stap 2:
Laat de brownie en de blondie eerst even afkoelen als ze uit de oven komen. Leg je hand op de bovenkant van de brownie en snij heel voorzichtig de bovenkant er af. Pas goed op je vingers want die heb je nog heel lang nodig! Snij ook voorzichtig de zijkanten van de brownie af. Doe hetzelfde ook bij de blondie. 

Stap 3:
Leg de liniaal op de brownie, snij nu langs de liniaal een stuk van de cake af. Dit blijf je herhalen tot dat je alleen nog maar rechte plakken cake hebt. Dit gaan we ook doen bij de blondie. Van de rechten stukken cake die je net hebt gesneden, snij je nu blokjes. Ook weer met de liniaal erlangs.

Stap 4:
Nu je de blondie en de brownie in blokjes hebt gesneden ga je rijtjes van vijf maken. Je legt om de beurten een bruin blokje neer en dan weer een witte, dan weer een bruine en dan weer een witte en dan weer…. juist een bruine! Dit herhaal je tot dat er een vierkant schaakbord voor je ligt.