Cupcakes vormen met aluminiumfolie | Tip aflevering 1

Normaal zijn cupcakes rond maar dat word na een tijdje ook zo saai. Hoe maak je nou een cupcake in een ander vormpje? Een ster, een hartje of een bloem, nou…. zo! 

Ingrediënten:
Basisrecept cupcakes
Basisrecept botercrème

Overige ingrediënten:
Marsepein
Kleurstof naar keuze

Benodigdheden:
Aluminium caisses
Aluminiumfolie
Spuitzak
Satéprikkers groot/klein
Extra lepels
Cupcaketray

Stap 1:
Om de caisses in de vorm te krijgen die jij het leukste vind duw je de zijkant van het bakvormpje naar binnen toe. Zo krijg je bijvoorbeeld een ster door met je duim en wijsvinger een stukje aluminium naar elkaar toe te duwen. Herhaal dit vijf keer en je hebt een stralende ster!

Tip: om een hartje te krijgen maak je maar één puntje en duw je tegenover het gemaakte puntje een stukje naar binnen toe, maak de wangetjes weer mooi rond en… tada je hebt een hartje!

Stap 2:
Leg je gevouwen vormpje in de cupcaketray. Je kan je vormpje ondersteunen met bolletjes aluminiumfolie. Dit doe je door een stuk aluminiumfolie van de rol te scheuren, daar een bolletje van te maken en dit in de lege ruimte naast de caisse te stoppen. 

Tip: Je kunt natuurlijk ook een driehoekje of andere vorm maken. Net wat voor vorm cupcake je wilt hebben.

Stap 3:
Vul de spuitzak met het beslag. Spuit het beslag in het midden van jou zelf gemaakte vormpje, het loopt vanzelf uit naar de zijkantjes. Vul hem niet helemaal maar tot iets meer dan de helft. 

Tip: na deze stap kan je nog extra ondersteuning toevoegen met aluminiumfolie.

Stap 4:
Nu is het tijd om te versieren! Maak de cupcakes mooi door met botercrème toefjes te zetten of versier ze met marsepein, allebei mag natuurlijk ook!