Hoe maak je een Glamourjurk Taart?

De wereldberoemde Nikkie de Jager is te gast! En hoe kunnen we haar beter verrassen dan met een prachtige jurk taart?

Ingrediënten:
Botercrème
Vier ronde taarten

Benodigdheden:
Taartvorm
Spuitzakken
Spuitmondjes
Broodmes
Strookjes bakpapier
Barbiepop
Huishoudfolie

Voorbereiding:
Stap 1: Bak vier ronde taarten van klein naar groot en zet deze op elkaar.
Stap 2: Maak de botercrème.
Stap 3: Smeer de rechthoekige cake in met neutrale botercrème.

Een Jurk taart maken:
Stap 1: Snijd met een broodmes een kegelachtige vorm van de opgestapelde taarten. 

Stap 2: Strijk de botercrème over de opgestapelde taarten. Begin hierbij onderaan en werk langzaam naar boven. Strijk de taart met een strook bakpapier glad van onder naar boven. Haal het overtollige botercrème van het papiertje met het paletmes en strijk verder glad. 

Stap 3: Doe de botercrème in een spuitzak met een rozen spuitmondje en spuit een patroon om de rand van de taart. Spuit hier vervolgens nog een laag overheen. Verwissel het spuitmondje met een glad spuitmondje en spuit vier lijnen van boven naar beneden op de 1 helft van de taart. 

Stap 4: Spuit met een andere kleur botercrème een rouge rondom de bovenkant van de taart. Spuit er vervolgens lagen overheen totdat de bovenkant gevuld is. 

Stap 5: Om de jurk te versieren spuit je er met botercrème bloemetjes op. Hier kun je verschillende kleuren voor gebruiken. Spuit om de bloemetjes heen groene bladeren. 

Stap 6: Wikkel de benen van de barbiepop in huishoudfolie en steek de barbiepop bovenin de jurk taart. Spuit eventueel nog wat beschadigde stukken in de taart bij en de jurk taart is af!!