Hoe maak je een Kokosnoot Cocktail Cupcake?

Voor de finale is het hoogtenstijd voor een superfeestelijk recept! We vieren de laatste aflevering met cocktails.

Ingrediënten:
Botercrème 
Marsepein
Rode kleurstof
Bruine chocolade
Suiker
Frambozen
Kokos
Hagelslag
Goudvlokken

Benodigdheden:
Boetseersetje
Roller
Paletmes
Spuitzakken
Spuitmondjes
Broodmes
Bakpapier
Uitstekers
Aardbeien steeltjes
Kersen steeltjes
Kwastje
Satèprikkers

Voorbereiding:
Stap 1: Bak twee cakes in een soepkom. Let op: vet de soepkom in zodat de cake er niet aan vast plakt. Bak de cakes rustig af en laat goed afkoelen voordat je begint aan stap 1. 
Stap 2: Maak botercrème.
Stap 3: Maak gesmolten bruine chocolade.

Een Kokosnoot Cocktail cupcake maken:
Stap 1: Haal de cakes uit de soepkommen.

Stap 2: Rol bruine marsepein uit tot twee mooie dunne vlakken. Deze moeten over de cakes kunnen. 

Stap 3: Smeer de cakes 1 voor 1 in met botercrème.

Stap 4: Leg de bruine marsepein over de cakes en duw deze goed aan naar de vorm van de cake. Snijd het overtollig marsepein af met een mesje.   

Stap 5: Leg de cakes nu met de platte kant op elkaar en zet deze even in de koeling.
 
Stap 6: Om aardbeien te maken rol je gele marsepein met je handpalmen in de vorm van een aardbei. Leg de bolletjes in een bakje. Voeg hier 1 druppeltje rode kleurstof aan toe en schud het bakje heen en weer totdat de bolletjes rood kleuren. Doe de bolletjes in een bakje suiker en schud heen en weer totdat de bolletjes helemaal bedekt zijn met suiker. Steek nu de aardbeien steeltjes in de bolletjes en je aardbeien zijn klaar.

Stap 7: Om een rietje te maken pak je witte en rode marsepein. Deze rol je uit tot een wormvormige sliert. Als ze beide ongeveer even lang zijn rol je ze in elkaar als een vlecht. Snijd nu twee rietjes af. Om een stevig rietje te maken steek je voorzichtig een satéprikker door het rietje heen. Rol nog een stukje uit om scheurtjes in het marsepein te dichten.  

Stap 8: Rol met rode marsepein twee kersvormige bolletjes en steek hier een steeltje in. 

Stap 9: Haal de cake uit de koeling en leg deze op een bakpapiertje. Smeer de cakes in met gesmolten bruine chocolade. Let op: Zorg dat de chocolade niet te warm is. Zet de cake terug in de koeling voor 5 minuten, zodat de chocolade kan uitharden. 

Stap 10: Haal de cake uit de koeling. Met een schuursponsje strijk je de chocolade een beetje glad.

Stap 11: Snijd met een broodmes en topje van de cake eraf. Hol deze uit tot de helft van de cake. Smeer de rand van de uitholling in met chocolade en dip deze in een bakje kokos. 

Stap 12: Spuit een laagje botercrème in de cake en leg de verse frambozen erop. Spuit hier bolletjes botercrème overheen, tot net boven de rand van de cake. Steek het rietje in de botercrème en leg twee aardbeien en een kers op de botercrème. Leg hier ook nog een paar verse frambozen op. Sprankel de hagelslag en goudvlokken eroverheen en zo maak je een lekker kokosnoot cocktail cupcake!!