Hoe maak je een Waterdier?

Met marsepein kan je prachtige dieren maken. Wat dacht je van een kikker op je cupcake? 

Ingrediënten:
Marsepein
Botercrème
Kleurstof
Bastognekoeken / cacao
Jelly

Benodigdheden:
Cupcake houders
Boetseersetje
Roller
Spuitzakken
Spuitmondjes
Lepels

Voorbereiding:
Stap 1: Bak een cupcake
Stap 2: Maak botercrème 
Stap 3: Stamp de bastognekoeken of cacao plat

Een waterdier cupcake maken:
Stap 1: Snijd met een broodmes de cupcake mooi egaal plat aan de bovenkant.

Stap 2: Vul een spuitzak met botercrème en spuit met een glad spuitmondje een dubbele ring om de rand van de cupcake. Sprinkel de gestampte cacao op de gehele rand van de cupcake. Houd de cupcake niet te schuin, anders heb je kans dat de botercrème eraf valt. 

Stap 3: Doe twee kleine druppeltjes kleurstof door de blanke jelly en roer deze door. Doe de jelly in een schone spuitzak. Knip het puntje van de spuitzak een klein stukje af. Niet te groot want anders loopt de jelly er gelijk uit. Spuit de jelly in het midden van de cupcake. 

Stap 4: Doe groene botercrème in een schone spuitzak en zet er een klein glad spuitmondje op. Hiermee maak je het gras. Spuit vervolgens kleine sprietjes aan de binnenkant van de rand. 

Stap 5: Maak nu met marsepein een waterdier, bijvoorbeeld een kikker. Om een kikker te maken rol je een mooi rond balletje. Rol er vervolgens een puntje op. Zet het balletje met het puntje naar boven neer. Dit is het lijfje.

Rol nu een nieuw balletje en rol deze vervolgens uit tot een sliert. Leg de sliert om de helft van het lijfje en buig de uiteinden iets naar buiten. Dit zijn de voeten. Maak met een boetseerhoutje kleine nerfjes in de voetjes.

Rol nu nogmaals een nieuw balletje van de marsepein en rol deze uit tot een sliert. Snij met een mesje twee kleine stukjes af en rol deze tot kleine balletjes. Dit worden de ogen. Plak de ogen aan de bovenkant van het lijfje. Herhaal dit nogmaals voor de voorpoten. Deze plak je vervolgens niet op de bovenkant van het lijfje maar aan de zijkant. Duw met een boetseerhoutje een deukje in de ogen. Rol van witte marsepein twee kleine bolletjes en plak deze in de deukjes van de ogen. Rol met zwarte marsepein twee nog kleinere bolletjes en plak deze op de ogen. Dit zijn de pupillen.

Snijd vervolgens met de bolle kant van een mesje een mondje onder de ogen.

Stap 6: Zet je waterdier op je cupcake en je waterdier is af!!