Hoe maak je een Podium Taart?

We brengen muziekgroepen tot leven met cupcakebeslag. En in de showbizz hebben ze een spectaculair podium natuurlijk wel nodig! 

Ingrediënten:
Marsepein
Kleurstof
Zilverspray
Koffie
Ronde taart 

Benodigdheden:
Taartvorm
Roller
Paletmes
Spuitzakken
Spuitmondjes
Uitstekers
Kleine kwastjes
Liniaal
Bakje water
Plastic matje met een structuur

Voorbereiding:
Stap 1: Bak een ronde taart en bekleed deze alvast met marsepein.
Stap 2: Kleur de marsepein in de kleuren van een houten vloer.
Stap 3: Maak een rond vormige ondervloer voor het podium.
Stap 4: Maak bruine botercrème.

Een podium taart maken:
Stap 1: Rol de houtkleurige marsepein uit tot een grote rechthoek. Snijd deze vervolgens door de helft. Leg 1 helft apart en rol de andere helft verder uit totdat hij over de bovenkant van de taart past.   

Stap 2: Snijd met een mesje en een liniaal de rand van de marsepein eraf, zodat je een gladde rand overhoudt. Meet met de liniaal planken van twee centimeter uit aan de boven en de onderkant. Snijd vervolgens de planken uit de marsepein. Meet hierna met de liniaal aan de andere zijden planken van acht centimeter uit. Ook deze snijd je uit. Maak met een mesje de structuur van hout in de planken. 

Stap 3: Pak de ondervloer van het podium en een bakje water. Maak met je vingers of met een kwastje de ondervloer van het podium nat met water. Leg de planken over de ondergrond. Het is niet erg als deze wat over de rand komen, want dit steek je later uit met een ronde uitsteker of een ronde taartvorm. 

Stap 4: Pak nu de koffie en smeer dit ligt met een kwastje over de houtenvloer zodat deze wat donkerder wordt. Let op: Voordat je de koffie op de houtenvloer smeert, smeer je kwast eerst een beetje uit op een papiertje. Hierdoor wordt de houtenvloer niet te donker.

Stap 5:
Pak nu de taart erbij. Smeer de bovenkant een klein beetje in met water en leg de houtenvloer bovenop de taart.

Stap 6: Pak een spuitzak en doe de bruine botercrème hierin. Spuit vervolgens een rand om de houtenvloer. 

Stap 7: Om het podium af te maken, maak je met zwarte marsepein de spotlights in de vloer. Rol de zwarte marsepein uit. Leg de marsepein nu op een plastic matje en rol zachtjes de structuur van het matje in je marsepein. Steek met een ronde uitsteker rondjes uit de marsepein. Spuit de rondjes in met zilverspray. Plak de spotjes op de rand van het podium en je podium taart is af!!