Hoe maak je een Alien Cake?

Vandaag gaan we naar een andere planeet. En wat vinden we daar? Aliens natuurlijk!

Ingrediënten:
Botercrème 
Marsepein
Ronde cake

Benodigdheden:
Taartvorm
Boetseersetje
Roller
Paletmes
Spuitzakken
Spuitmondjes
Schaar
Bakpapier
Bolzeef

Voorbereiding:
Stap 1: Bak een ronde taart.
Stap 2: Maak groene en neutrale botercrème.
Stap 3: Knip een bakpapiertje in strookjes.

Een Alien Cake maken:

Stap 1: Schep de groene botercrème op de cake en smeer dit met een paletmes uit over de hele taart. Strijk de taart met een strook bakpapier glad van onder naar boven. Haal het overtollige botercrème van het papiertje met het paletmes en strijk verder glad. 

Stap 2: Doe de neutrale botercrème in een spuitzak en spuit vijf ogen op een bakpapiertje aan elkaar. Doe de ogen in de koeling zodat deze kunnen uitharden.

Stap 3: Pak een stuk groene marsepein en rol deze in de palm van je handen uit tot een bovenlip. Pak vervolgens een kleiner stuk groene marsepein en doe hetzelfde voor de onderlip. Plak de twee stukjes lip aan elkaar en plak deze vervolgens op de taart. 

Stap 4: Voor de wratten van de alien pak je een andere kleur marsepein. Rol de marsepein uit tot een sliert. Snijd er met een mesje kleine stukjes vanaf. Rol twee stukjes in je handpalm tot kleine balletjes en duw deze om de beurt door de bolzeef. Snijd het marsepein van de bolzeef en plak deze op de taart. Herhaal dit totdat je genoeg wratten hebt. 

Stap 5: Haal de ogen uit de koeling. Haal ze van het bakpapier af en plak ze op de taart. Pak een stuk witte marsepein en rol deze uit. Met een ronde uitsteker steek je vijf rondjes uit het marsepein. Deze plak je vervolgens op de ogen. Maak met zwarte marsepein ronde pupillen in verschillende maten. Maak de witte ogen een beetje nat met water en plak de pupillen op de ogen. 

Stap 6: Als finishing touch maak je van groene marsepein de voelsprieten van de alien. Pak een stukje groene marsepein en rol hier een klein balletje van. Pak nog een stuk groene marsepein en rol deze uit tot een langwerpige vorm. Plak vervolgens het kleine balletje erop. Herhaal dit voor meer voelsprieten. Plak de voelsprieten op de taart en je alien is klaar!!