Hoe maak je een Snackdier?

Ben jij ook dol op dieren? Duik dan nu de keuken in, want we maken een snackdier. Hoe cool is deze taco-kat! 

Ingrediënten:
Marsepein
Botercrème
Poedersuiker

Benodigdheden:
Cupcake houders
Boetseersetje
Roller
Spuitzakken
Spuitmondjes
Snijplank
Plastic matje met een structuur
Uitstekertjes
Huishoudfolie

Voorbereiding:
Stap 1: Bak een cupcake.
Stap 2: Kleur de marsepein in de kleuren van de ingrediënten voor de taco en de kat.
Stap 3: Maak botercrème.

Een tacokat (taco/kat) maken:
Stap 1: We beginnen met het maken van de taco. Dit wordt het lijfje van de tacokat. Neem een stuk marsepein en rol deze uit tot een ovaalvormig rondje. Tip: als de marsepein aan je werkbank plakt, strooi dan een klein beetje poedersuiker op je werkbank. Dit zorgt ervoor dat de marsepein niet vastplakt. 

Stap 2: Leg de marsepein nu op een plastic matje en rol zachtjes de structuur van het matje in je marsepein.

Stap 3: Pak een rond uitstekertje en steek hiermee een cirkel uit de marsepein. Snijd met een mesje de cirkel doormidden en leg deze op een snijplank.

Stap 4: Nu gaan we verder met het maken van de taco ingrediënten. Rol met bruine marsepein een sliertje. Snijd met een mesje kleine stukjes af en rol hier kleine ovaalvormige bolletjes van. Dit zijn de kidneybonen.

Maak van gele marsepein een balletje en duw deze vervolgens plat. Rol dit vervolgens een klein beetje uit. Leg het stukje marsepein tussen een stukje huishoudfolie en duw er met een glad spuitmondje rondjes uit. Dit zijn de maiskorrels. Rol van rode marsepein een sliertje. Snijd met een mesje dunne plakjes af. Dit zijn de plakjes tomaat. Moduleer deze indien nodig nog een beetje bij met je vingers. Neem een stukje groene marsepein en rol deze ook uit tot een sliertje. Duw deze vervolgens een beetje plat en rol uit tot een mooie dunne plak. Duw er met een klein rond uitstekertje ronde cirkeltjes uit. Vervolgens duw je met ditzelfde uitstekertje blaadjes uit de cirkeltjes. Maak er met een bladvorm of een boetseerhoutje nerven in.

Nu heb je alle ingrediënten voor de taco. 

Stap 5: Om een kat te maken kun je 1 kleur marsepein gebruiken maar ook meerdere kleuren. Als je meerdere kleuren gebruikt kun je van deze kleuren een nieuwe kleur maken. Dit doe je door de verschillende marsepeinstukken door elkaar te kneden. Pak hier vervolgens een klein stuk vanaf en rol hier een balletje van. Rol het balletje uit tot een sliert. Dit wordt de staart van de kat. 

Stap 6: Pak een stuk van je gemengde marsepein om de kop van de kat te maken. Rol dit tot een balletje. Rol met de palm van je handen twee puntjes. Duw de puntjes een beetje omhoog. Dit zijn de oren van de kat. Met een boetseerhoutje kun je de oren wat meer vormgeven. Maak vervolgens met een boetseerhoutje de ogen. Maak van roze marsepein een heel klein balletje voor de neus. Maak nu een mondje van zwarte marsepein. En tot slot maak je de ogen. 

Stap 7: Nu kun je de tacokat in elkaar zetten. Snijd met een broodmes de cupcake mooi egaal plat aan de bovenkant. 

Stap 8: Spuit een laagje botercrème op de bovenkant van de cupcake. Zet de taco op de cupcake met de structuur naar de buitenkant. Spuit vervolgens een beetje botercrème tussen de tacobladen. Leg nu alle ingrediënten tussen de tacobladen. Plak de staart van de kat achter de taco. Plak de kop van de kat aan de andere kant van de taco. En de tacokat is af!!