Hoe maak je een Chocofles?

Morgen is het oudjaarsdag en deze chocoladefles mag niet ontbreken. Proost!

Ingrediënten:
Botercrème 
Bruine chocolade
Marsepein
Frambozen
Goud pray

Benodigdheden:
Boetseersetje
Roller
Paletmes
Spuitzakken
Spuitmondjes
Chocolade flesvorm
Kwastje
Uitstekers
Onderplaat

Voorbereiding:
Stap 1: Maak gesmolten bruine chocolade.
Stap 2: Bak een rechthoekige cake.
Stap 3: Maak botercrème.

Een Chocofles maken:
Stap 1: Zet de flesvorm op zijn kop en vul deze helemaal met gesmolten bruine chocolade. Sla met een roller zachtjes op de zijkant van de flesvorm om de lucht eruit te halen. Giet vervolgens de chocolade terug in een kom en zet de flesvorm op een onderplaat 2 uur in de koelkast. 

Stap 2: Haal de flesvorm uit de koeling. 

Stap 3: Snijd de rechthoekige cake doormidden. Snijd de bovenkant en de harde bakzijkantjes van de cake. Steek met verschillende maten uitstekers de cake uit. Let op: Dit moeten wel de maten zijn van de fles.

Stap 4: Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een beetje botercrème in de chocofles. Doe hier een stukje cake op en druk de cake een beetje aan. Herhaal dit totdat je stukjes cake op zijn. Tip: Doe vanaf halverwege de cake wat verse frambozen tussen de stukjes cake en botercrème voor een fruitige touch. 

Stap 5: Zet de fles op een onderplaat en haal de flesvorm eraf. 

Stap 6: Rol gele marsepein uit en snijd hier een vierkant uit. Vouw dit vierkant om de bovenkant van de chocofles. Steek vervolgens een rondje uit het gele marsepein in de maat van de dop van de chocofles en bedek hiermee de bovenkant. Tip: Als de marsepein niet plakt, maak deze dan een beetje nat met water. 

Stap 7: Dek de chocofles af met een bakpapiertje en spuit de gele marsepein goud.  

Stap 8: Plak een zwarte rand van marsepein om de onderkant van het gouden embleem. 

Stap 9: Met een kleine ronde uitsteker steek je de zwarte marsepein uit. Steek vervolgens met een kleine bloemetjes uitsteker een bloemetje uit het gele marsepein. Leg het bloemetje op een bakpapiertje en spuit deze goud. Plak nu het gouden bloemetje op het zwarte rondje en plak in zijn geheel op het gouden embleem. 

Stap 10: Om een etiket te maken rol je de zwarte marsepein uit tot een vierkant. Vervolgens rol je met gele marsepein een kleiner vierkant en deze leg je op een bakpapiertje. Schrijf er met gesmolten chocolade iets leuks op en spuit dit vervolgens in met gouden spray. Plak dit nu op het zwarte vierkant. 

Stap 11: Leg de fles neer en gebruik gesmolten chocolade als lijm voor het etiket. Plak het etiket over de chocolade en de chocofles is af!!