Hoe maak je een Feestelijke CupCakeCup taart?
Ingrediënten:
Botercrème
Marsepein
Benodigdheden:
Boetseersetje
Roller
Paletmes
Spuitzakken
Spuitmondjes
Broodmes
Bakpapier
Uitstekers
Voorbereiding:
Stap 1: Bak een ronde taart
Stap 2: Bak vijf cupcakes
Stap 3: Maak botercrème
Stap 4: Maak gesmolten bruine chocolade
Een Feestelijke CupCakeCup taart maken:
Stap 1: Snijd de bolle kant van de ronde taart af tot een egale bovenkant. Snijd vervolgens de harde bakstukjes van de zijkant af.
Stap 2: Smeer de bovenkant en zijkant van de ronde taart in met botercrème.
Stap 3: Snijd de cupcakes door de midden en leg deze met de bollen kant naar buiten tegen de ronde taart aan. Door de botercrème op de zijkant van de ronde taart blijven de cupcakes goed plakken.
Stap 4: Smeer vervolgens ook de bovenkant en zijkant van de cupcakes in.
Stap 5: Rol een stuk roze marsepein uit tot een langwerpige vorm. Snijd de randjes af met een kartelmesje en plak de marsepein langs de rand van de cupcakes.
Stap 6: Spuit met roze botercrème de bovenkant van de rand in. Spuit vervolgens met gele botercrème langs de binnenkant van de rand.
Stap 7: Spuit nu ronde bolletjes in de inhammen van de taart.
Stap 8: Decoreer de binnenkant van de taart met bolletjes witte botercrème en spuit in het midden een bolletje gele botercrème.
Stap 9: Maak met verschillende kleuren marsepein zes ballonnen en plak deze op de taart. Maak de touwtjes van de ballonnen en plak deze er ook aan.
Stap 10: Steek met een kleine ronde uitsteker ronde vormpjes uit het overige marsepein en sprankel deze als confetti over de taart.
Stap 11: Maak van bakpapier een trechtertje. Doe de gesmolten chocolade hierin en schrijf een 10 op de ballonnen.
Stap 12: Als kers op de taart plaats je een echte of een kers gemaakt van marsepein op de taart en je feestelijke CupCakeCup taart is klaar!!