CAKEPOPS

Als je een leuke traktatie wilt maken, bijvoorbeeld voor op school, dan moet je echt dit recept een keer proberen. Kleine cupcakes op een stokkie.

Ingrediënten cakepops
Voor de cakepops gebruiken wij cupcakebeslag.
200 gram bloem
230 gram suiker
180 gram zonnebloemolie
2 eieren
4 gram bakpoeder
4 gram zout.

Ingrediënten versiering
Gesmolten witte chocolade
Kleurstof voor de chocolade (cacaoboter)
Botercrème
Pareltjes of andere versieringen

Benodigdheden
Mixer (of garde)
Mini cupcakevormpjes
2 grote kommen
Spuitzak
Cakepop-ijzer
Cornetjes (of kleine spuitzak met een klein spuitmondje)
Loliestokjes

Beslag cakepops
Stap 1: Meet alle ingrediënten af en zet ze klaar in bakjes.
Stap 2: Voeg één voor één de ingrediënten toe in een grote kom. Begin met de boter. Voeg dan de suiker toe, daarna de eieren, zonnebloemolie, bloem, zout en bakpoeder.
Stap 3: Mix dit goed door elkaar.
Tip: Eventueel kan je hier nog een smaakje aan toevoegen. Doe vooral geen natte ingrediënten erin zoals fruit. Dan wordt het een rotzooitje.

Cakepops bakken
Stap 1: Vul de spuitzak met het cakepopbeslag.
Stap 2: Open het voorverwarmde wafelijzer en vul de gaatjes met beslag.
Stap 3: Doe het ijzer dicht en wacht 6 minuten. Kijk of de onderkant mooi bruin is.
Stap 4: Draai de cakepops om en wacht nog een paar minuten tot ook de bovenkant mooi bruin is. Haal ze uit het ijzer.

Cakepop-cupcakes maken
Stap 1: Pak de gesmolten chocola erbij en vul een cornetje daarmee.
Stap 2: Prik met het cornetje kleine gaatjes in de cakepops en vul ze met wat chocola.
Stap 3: Prik hier de loliestokjes in. Laat het geheel afkoelen in de koelkast. Dat stijft op en dan vallen de stokjes er niet meer uit.
Stap 4: Kleur ondertussen de chocolade met de kleurstoffen. Ga helemaal los!
Stap 5: Kleur ook de botercrème vast.
Stap 6: Haal de cakepops uit de koelkast en doop ze in de gekleurde chocola.
Stap 7: Prik kleine gaatjes in de papieren mini-cupcakevormpjes en steek de stokjes hierdoorheen.
Stap 8: Doe nog een andere kleur chocola dan waar je je cakepops in hebt gedoopt in een cornetje en spuit dit voorzichtig over de cakepop voor een leuk effect.
Stap 9: Maak het geheel af met een toefje botercrème op de bovenkant en stop daar een pareltje in.

Klaar is kees, een superleuke traktatie.