KAPSELS

Altijd al kapper willen zijn maar nooit de schaar durven pakken omdat je bang bent dat je het niet kunt? Met botercreme kun je eindeloos veel kapsels proberen en steeds weer opnieuw doen.  

Ingrediënten
Ongeveer 21 cupcakes per haarstijl
Lekker veel botercrème

Overige ingrediënten:
Marsepein
Kleurstof voor de botercreme

Benodigdheden:
Marsepein mes
Boetseersetje
Snijplank
Deegroller
Spuitzakken
Spuitmondjes
Schaar

Stijl 1. (Roze) krullen - Botercrème
Stap 1: Neem een bak botercrème en geef het een leuk kleurtje. Wij gaan voor roze en jij? Zet daarna de cupcakes in een leuke vorm
Stap 2:  Doe een spuitmondje met een niet te klein sterpatroon in de spuitzak en doe daarna de botercrème in de spuitzak.
Stap 3: Draai mooie ronde krullen op de cupcake die elkaar een klein beetje overlappen. Maak krullen van zo’n 2 cm in doorsnee. Laat aan de bovenkant van elke cupcake een klein stukje open.
Stap 4: Als je alle cupcakes gehad hebt maak je langer gerekte puntjes die een beetje schuin omhoog steken. Totdat je geen cupcake meer ziet tussen de botercrème.


Stijl 2. Afro style kapsel - Botercrème
Stap 1:  Neem een bak botercrème en geef het kleurtje. Wij maken een bruin afrokapsel. Zet daarna de cupcakes in een leuke vorm.
Stap 2:  Doe een spuitmondje met een fijn sterpatroon in de spuitzak, meer puntjes leveren meer detail op, en doe daarna de botercrème in de spuitzak.
Stap 3: Spuit de cupcakes vol met netjes op elkaar aansluitende, recht opstaande puntjes botercrème. 
Tip: Als je verschillende kleuren botercrème maakt kun je een mooi disco afro maken met bijvoorbeeld een regenboogpatroon

Stijl 3. Blonde paardenstaart - Botercrème
Stap 1:  Neem een bak botercrème en geef het kleurtje. Wij gaan dit keer aan de slag met geelblond. Zet daarna de cupcakes in de vorm van een omgedraaide “J”. Je kunt een beetje spelen met krommingen
Stap 2:  Doe een spuitmondje met rondje van 5 mm in de spuitzak en doe daarna de botercrème in de spuitzak.
Stap 3: begin van links naar rechts te werken. Spuit langs de rand van de cupcake, ¾ rondjes die aan het uiteinde een klein stukje uitsteken. Begin bij de eerste links onderaan en verplaats het beginpunt bij elke volgende cupcake een stukje met de klok mee.
Stap 4: Laat de op één na laatste niet helemaal doorlopen langs de rand van de cupcake maar krul ter hoogte van de laatste cupcake mee.
Stap 5: Begin bij de laatste cupcake met opvullen. Van rechts naar links. Begin tegen de botercrème aan die er al ligt en maak banaantjes tot de cupcake vol is.
Stap 6: Begin weer op de cupcake linksboven. Spuit langs de rand botercrème die er al ligt nog 2 of 3 randjes en vul het stuk van de cupcake dat nog open ligt op door strepen naar smaak bij te spuiten. Het is haar dus je kunt het bijna niet fout doen, laat je creativiteit de vrije loop.

 

Stijl 4. Oma’s knotje - Marsepein
Stap 1:  zet je cupcakes in een leuke vorm neer en pak marsepein. Wij nemen grijze marsepein.
Tip: Om grijze marsepein te maken kneedt je zwarte en witte marsepein net zo lang samen tot het grijs wordt. Wil je wat donkerder grijs, doe er wat meer zwart bij, wil je wat lichter grijs doe er dan meer wit bij.
Stap 2:  Als je een leuke kleur marsepein hebt rol je sliertjes marsepein van ongeveer 45 centimeter lang.
Tip: rol met de muis van je hand en niet met je vingertoppen om een mooie egale dikte te krijgen
Stap 3: Rol nu, beginnend bij het dunne puntje, de lange slang op tot je een rondje over hebt zo groot als een cupcake. Snijd een teveel aan marsepein een beetje schuin af.
Stap 4: Leg de cirkel die je net gemaakt heb op de cupcake met het afgesneden stukje tegen een andere cupcake aan. Herhaal stap 2 en 3 net zo lang tot je even veel cirkels hebt als cupcakes.
Stap 5: Leg de cirkels steeds een beetje overlappend op de cupcakes. Zo creëer je een beetje diepte en werk je de snijrand mooi weg.
Stap 6: voor de cupcake die de knot gaat vormen pak je het iets anders aan. Rol eerst een cirkel zoals je bij de rest gedaan hebt, maar maak daarna een balletje zo groot als een kastanje. Leg eerst het balletje op het midden van de cupcake en leg daarna de opgerolde pil er overheen. Zo zorg je voor wat extra diepte in de knot.