BOUWSTENEN

Bakken en bouwen combineren? Dat kan! Je hoeft alleen te weten hoe je bouwstenen maakt van koek.

Ingrediënten
Speculaaskruiden
390 gram bloem
125 gram basterdsuiker
125 gram poedersuiker
Snufje zout
125 gram pannenkoekenstroop
125 gram roomboter
60 ml water

Benodigdheden:
2 kommen
Bakplaat
Eiersnijder (of mesje)
Liniaal
Pannenlikker
Maatbeker
2 latjes van 3 mm.
Roller

Deeg maken
Stap 1:  Pak een kom en doe daar de bloem en de speculaaskruiden in.
Stap 2:  Pak een nieuwe kom en doe hier de basterdsuiker in.
Stap 3: Voeg de poedersuiker toe.
Stap 4: Voeg het snufje zout toe.
Stap 5: Voeg de pannenkoekenstroop toe.
Stap 6: Voeg de roomboter toe.
Stap 7: Voeg ook het water toe maar niet alles. Altijd een klein beetje terughouden.
Stap 8: Mix dit goed door elkaar. Als dit goed gemixt is, voeg dan het mengsel van speculaaskruiden en bloem toe.
Stap 9: Mocht het deeg wat droog zijn, voeg dan nog het laatste beetje water toe.
Stap 10: Kneed het deeg nog even soepel en laat het een halfuurtje in de koelkast rusten.

Bouwstenen maken
Stap 1: Rol het deeg uit tussen twee latjes van 3 mm dik. 
Stap 2: Rol de plak om je deegroller heen. En leg het neer op een plek waar je goed kunt snijden.
Stap 3: Je bent nu klaar om te snijden. Dat is een precisiewerkje dus meet met een liniaal 6 cm om mooie stroken te maken.
Stap 4: Met een grote eiersnijder, of met een mesje en de liniaal natuurlijk, kan je het deeg in mooie gelijke stukjes snijden.
Stap 5: Leg de stukjes gelijk verdeeld op de bakplaat en dit kan de oven in.
Stap 6: Bak de koekjes op 160 graden in 13 á 15 minuutjes mooi bruin.
Stap 7: Laat de koekjes afkoelen en je bent klaar om te bouwen.