WINTERTRUI

Hoe maak je een wintertrui van cupcakes? Nou dat is echt helemaal niet moeilijk. Je hebt cupcakes nodig natuurlijk en wat versieringen.

Ingrediënten
21 cupcakes
Heel veel botercrème
Parels
Gekleurde ronde snoepjes
Marsepein
Poedersuiker
Kleurstof

Benodigdheden
Spuitzakken
Verschillende kommen
Pannenlikker
Spuitmondjes
Deegroller
Uitstekers

Voorbereiden
Stap 1: Leg de cupcakes in de vorm van een trui. Dit doe je door drie rijen te maken van vijf cupcakes boven elkaar. De vergebleven zes cupcakes deel je door twee en leg je aan beide kanten van de trui. Voilá. Of nou ja… het is verstandig wat botercrème aan de onderkant van de cupcakes te spuiten zodat ze niet kunnen verschuiven.
Stap 2: Verdeel de botercrème in verschillende kommen. Doe hier de kleurstof bij van de verschillende kleuren die je mooi vindt. Tip: als je winterkleuren wilt maken zijn groen en rood misschien een idee? Met die kerstkleuren kan je een foute kersttrui maken.
Stap 3: Roer de kleuren goed door de botercrème.
Stap 4: Doe de botercrème in de verschillende spuitzakken. Vergeet het spuitmondje niet!
Stap 5: Rol een stuk marsepein uit en steek hier met een uitsteker acht rondjes uit. Verdeel deze over de gaten tussen de cupcakes. Dan zitten die in ieder geval dicht wanneer je begint met het opspuiten van de trui.

Trui maken
Stap 1: Pak een spuitzak en spuit langs de buitenkant van de trui kleine puntjes na elkaar. Hierdoor ontstaat er een soort brei-patroontje.
Stap 2: Hierna kan je een andere kleur pakken en de kraag opspuiten, de uiteinden van de mouwen en de onderkant van de trui. Dit doe je met dezelfde techniek als in stap 1.
Stap 3: Nu ben je klaar om de hele trui te gaan vullen. Pak nu weer dezelfde kleur als die je in stap 1 hebt gebruikt en vul de trui op met kleine puntjes botercremé.

Versieren
Hier kan je natuurlijk je fantasie helemaal de vrije loop laten. Maar wij geven een paar ideeën.
Stap 1: Pak een zak met groene botercrème en spuit een klein kerstboompje op de trui. Of meerdere natuurlijk.
Dikke tip: Je kan het ook eerst op een bakvel tekenen en dan daarop spuiten. Doe dit even in de vriezer. Dit wordt hard en kan je daarna zo van je bakvel op je trui leggen.
Stap 2: Rol marsepein uit en maak hier toffe vormpjes van zoals hulstblaadjes, sterretjes, sneeuwvlokjes etc.
Stap 3: Maak met marsepein een heel dun sliertje. Leg die slingerend over de trui. Leg hier verschillende gekleurde ronde snoepjes of pareltjes bij. Nu heb je een soort discoverlichting op je trui.