GAME FIGUUR MAKEN

Hoe je maak je een gamefiguur?

Ingrediënten
150 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
150 gram bloem
3 eieren
Vanille stokje
Snufje zout

Overige benodigdheden
Een bakje met eiwit
Een bakje met water
Kleurstof
Marsepein
Fondant
Bakje botercrème

Benodigdheden
Cupcake tray
Doekjes + 2x wanten
fondantmes
snijplank
schaar
paletmes klein
boetseersetje
roller
knoflookpers
spuitzakje boter crème
satéprikkers
pannenlikker
lepel

Stap 1 Bak cupcakes volgens het basis cupcake recept (zie ook Ingrediënten hierboven).

Stap 2  Voor het maken van het lichaam van de game figuur rol je een balletje van marsepein en maak je hier vervolgens een peer-vorm van.

Stap 3 Voor het maken van het hoofd van de game figuur kneed je eerst een stukje marsepein in gewenste kleur zacht en rol je hier vervolgens een bolletje van.

Stap 4  Kneed het bolletje vervolgens in een vorm van een ei. Je hebt nu het hoofd van je figuur gemaakt

Stap 5 Het vormgeven van de ogen kan op twee manieren.
- De eerste manier; duw met behulp van een rond boetseerstokje twee ogen in het hoofd van het figuurtje. Vervolgens kan je door middel van twee kleine zwart bolletje marsepein in de twee kuiltjes de ogen vorm geven.
- De tweede manier; door middel van zwarte kleurstof en een dun kwastje kun je de ogen op het hoofdje verven.

Tip: Om de ogen echter te laten lijken kan je eerst het oogwit maken door middel van een wit bolletje marsepein en vervolgens daarop een kleiner zwart bolletje te plakken.

Stap 6 Voor het vastplakken van het marsepein kan je het beste gebruik maken eiwit omdat dit het beste plakt. Gebruik altijd maar een klein beetje en breng het op de gewenste plek aan met behulp van een kwast.

Stap 7 Het haar van de game figuur kan je maken door marsepein in een knoflookpers heen te drukken. Als je gebruik maakt van de knoflookpers krijg je dunne slierten haar. Je kan er ook voor kiezen om marsepein door een grove zeef te duwen. Als je deze manier gebruikt krijgt je schurk een mooi afro-kapsel. De laatste manier om je figuur haar te geven is door het haar zelf te maken. Dit kan je doen door verschillende balletjes marsepein te draaien en deze vervolgens te rollen.  

Stap 8  De mond kun je maken met vloeibare kleurstof en een dunne kwast. Of door met een fondantmes zachtjes een streep in de marsepein te duwen.

Tip: Denk van te voren goed na over de vorm van de mond die je wil maken. Als je gebruik maakt van kleurstof is dit niet gemakkelijk weg te halen. Je kan het beste oefenen met het verven van de mond op een ander stukje marsepein.    

Stap 9  De wenkbrauwen kan je maken op twee manieren. Door te schilderen met vloeibare kleurstof en een kwast. Of door een klein bolletje marsepein te draaien en deze vervolgens uit te rollen in de gewenste vorm van een wenkbrauw.

Tip: De manier waarop je de wenkbrauwen vormt geeft weer hoe de game figuur kijkt. Voor een bozere blik kan je het beste de wenkbrauwen in een hoekige vorm of een diagonale lijn plaatsen. Voor een verbaasde blik kan je de wenkbrauwen het beste in een boogje plaatsen.  

Stap 10 Het is leuk om je figuurtje op een ondergrond te plaatsen, steek bijvoorbeeld een ster uit.