RECEPT SNACK CUPCAKE

Wil je een keer je vrienden foppen met deze zoete snacks? Maak deze cupcakes!

Ingrediënten snack cupcake
Basisrecept cupcakes

Overige ingrediënten
Marsepein
Water
Botercrème

Gereedschap
Cupcake tray normaal
Ovenwanten
Marsepein mes
Snijplank
Schaar
Paletmes klein
Boetseersetje
Roller
Knoflookpers
Spuitzakjes
Satéprikkers
Pannenlikker
Lepel
Spuitzak

Stap 1: Maak minimaal 2 cupcakes het behulp van het cupcake basisrecept.

Stap 2: Voor een hamburger snijd je de cupcake horizontaal door midden. Als je dit doet heb je een hamburger broodje. Voor bijvoorbeeld een taco doe je dit door de cupcake verticaal door midden te snijden. Als je dit doet heb je een tacoschelp.

Stap 3: Rol het marsepein in de vorm van de snack die je wil gaan maken. Voor een hamburger gebruik je hiervoor bruin marsepein en rol je deze tot een balletje die je vervolgens plat drukt. Een frikadel maak je bijvoorbeeld door een bruin balletje marsepein te rollen tot een frikadel.

Stap 4: Mayonaise maak je door botercrème te maken en deze te verdunnen met water. Hierdoor wordt de botercrème vloeibaarder. Curry kun je maken door aardbeien jam te gebruiken. Dit heeft dezelfde kleur. Stop de botercrème of de jam in een kleine spuitzak en spuit de inhoud op de gewenste plek.

Stap 5: Uien kun je maken door marsepein goed dun uit te rollen en deze in hele kleine vierkantjes te snijden met een marsepein mes. De uien strooi je vervolgens op de gewenste plek. Bijvoorbeeld op de frikadel.

Stap 6: Een tomaat maak je gemakkelijk door rood marsepein te mengen met een beetje groen marsepein. Door dit te doen krijg je de kleur van een echte tomaat. Vervolgens kun je met behulp van een sterretjes sjabloon een sterretje snijden en deze bovenop het ronde rode bolletje leggen.