SCHURKENGEZICHT MAKEN

Hoe  maak je een gedetailleerd schurkengezicht? Welke technieken kun je het best gebruiken, hoe breng je details aan en hoe maak je bijvoorbeeld een masker?

Ingrediënten
150 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
150 gram bloem
3 eieren
Vanille stokje
Snufje zout
Marsepein
Fondant
Bakje botercrème

Overige benodigdheden
Een bakje met eiwit
Een bakje met water
Kleurstof

Benodigdheden
CupCake tray
Doekjes + 2x wanten
fondantmes
snijplank
schaar
paletmes klein
boetseersetje
roller
knoflookpers
spuitzakje boter crème
satéprikkers
pannenlikker
lepel

Stap 1 Bak cupcakes volgens het basis cupcake recept.

Stap 2 Voor het maken van het hoofd van de schurk kneedt je eerst een stukje marsepein in gewenste kleur zacht en rol je hier vervolgens een bolletje van.

Stap 3 Kneed het bolletje vervolgens in een vorm van een peertje. Je hebt nu het hoofd van je schurk gemaakt

Stap 4 Het vormgeven van de ogen kan op twee manieren.
- De eerste manier; duw met behulp van een rond boetseerstokje twee ogen in het hoofd van de schurk. Vervolgens kan je door middel van twee kleine zwart bolletje marsepein in de twee kuiltjes de ogen vorm geven.
-De tweede manier; door middel van zwarte kleurstof en een dun kwastje kun je de ogen op het hoofdje verven.

Tip: Om de ogen echter te laten lijken kan je eerst het oogwit maken door middel van een wit bolletje marsepein en vervolgens daarop een kleiner zwart bolletje te plakken.            

Stap 5 Het haar van de schurk kun je maken door marsepein door een knoflookpers heen te drukken. Je kan er ook voor kiezen om marsepein door een grove zeef te duwen. Als je deze manier gebruikt krijgt je schurk een mooi afro-kapsel. De laatste manier om je schurk haar te geven is door het haar zelf te maken. Dit kan je doen door verschillende balletjes marsepein te draaien en deze vervolgens te rollen.

Tip: Voor het vastplakken van het marsepein kan je het beste gebruik maken van eiwit omdat dit het beste plakt. Gebruik altijd maar een klein beetje. Het aanbrengen gaat het makkelijkst met een kwast.

Stap 6  De mond van de schurk kun je maken met vloeibare kleurstof en een dunne kwast. Of door met een fondantmes zachtjes een streep in de marsepein te duwen.

Tip: Denk van te voren goed na over de vorm van de mond die je wil maken. Als je gebruik maakt van kleurstof is dit niet gemakkelijk weg te halen. Je kan het beste oefenen met het verven van de mond op een ander stukje marsepein.    

Stap 7  De wenkbrauwen van de schurk kan je maken op twee manieren. Door te schilderen met vloeibare kleurstof en een kwast. Of door een klein bolletje marsepein te draaien en deze vervolgens uit te rollen in de gewenste vorm van een wenkbrauw.

Tip: De manier waarop je de wenkbrauwen vormt, geeft weer hoe de schurk kijkt. Voor een bozere blik kan je het beste de wenkbrauwen in een hoekige vorm of een diagonale lijn plaatsen. Voor een verbaasde blik kan je de wenkbrauwen het beste in een boogje plaatsen.

Stap 8 Voor het maken van een cape rol je opnieuw een stukje marsepein tot een balletje. Vervolgens rol je uit met behulp van een fondant roller. Snijd daarna met een fondantmes een pizzapunt uit het uitgerolde stuk fondant. Je heb nu de cape gemaakt. Kies een geschikte plek voor de cape en plak deze vast met wat eiwit.

Stap 9  Gebruik een sateprikkker voor het bevestigen van de schurk aan de cupcake.