RECEPT RED VELVERT DRIPCAKE

Hoe je de vulling voor de redvelvet cake maakt, hoe je er een dripcake van maakt en hoe je hem mooi versiert.

Ingrediënten voor cake
250 ml karnemelk, op kamertemperatuur
200 gr boter, op kamertemperatuur
300 gr suiker
3 eieren, op kamertemperatuur
300 gr bloem
1 tl baking soda
2 tl witte wijnazijn
1-2 tl rode kleurstof
15 gr cacaopoeder
1 tl vanille-extract
¼ tl zout

Ingrediënten voor roomkaas vulling
175 gr boter, op kamertemperatuur
150 gr poedersuiker
300 gr roomkaas, op kamertemperatuur
2 tl vanille-extract

Ingrediënten voor de afwerking
Rode botercreme voor de cake
Cornetje met gesmolten witte chocolade (voor de drip-rand)
Groene botercreme voor het kerstboompje
IJshoorntje voor het kerstboompje
Versiersels
Marsepein

Benodigdheden
1x grote spuitzak (zonder mondje)
1x bakplaat
1x vel bakpapier
4x bakring 13 cm
1x snijplank
1x marsepein mes
2x Lepel
1x schaar
1x pannenlikker
1x paletmes klein
1x maat beker
2x spuitzak
1x klein gekarteld spuitmondje

Stap 1 Vet de vier ronde bakvormen in met boter en plaatst ze vervolgens op een bakplaat met daaronder bakpapier.

Stap 2 Meng de 250 ml karnemelk met de rode kleurstof en de cacaopoeder door elkaar met behulp van een garde. Het is belangrijk dat je blijft mengen tot het één kleur is geworden.

Stap 3 Klop de boter, suiker, het vanille-extract en het zout met behulp van een mixer tot een romig beslag.

Stap 4 Blijf het beslag met de boter, suiker, vanille-extract en het zout mixen en voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Je beslag is goed gemixt zodra het een luchtig mengsel is.

Stap 5 Meng de helft van het karnemelkmengel (stap 2) en de helft van de bloem door het mengsel van de eieren (stap 4). Mix dit door tot het volledig is opgenomen in het beslag.

Stap 6 Voeg de rest van het karnemelkmengsel en de andere helft van de bloem door het mengsel van de eieren. Meng ook de baking soda en het witte wijnazijn door het beslag. Blijf mixen tot het een luchtig beslag is.

Stap 7 Stop het beslag in een grote spuitzak en vul de vier ronde bakvormen.

Stap 8 Plaats de bakplaat met daarop de gevulde bakvormen in de oven op 180 graden. Bak de cakes in 25-30 minuten gaar.

Stap 9 Stort de cakes op een rooster en laat ze afkoelen. Snijd daarna de cakes aan de bovenkant recht bij met behulp van een mes.

Roomkaas vulling

Stap 1 Meng de roomkaas, de boter en het poedersuiker in een kom en klop deze met behulp van een mixer tot een romig beslag.

Stap 2 Voeg het vanille-extract toe en klop alles door elkaar tot een gladde crème.

Afwerking red velvet cake

Stap 1 Leg één cake op een bord en strijk daar met behulp van een paletmes een laag roomkaascrème over.

Stap 2 Bedek vervolgens de roomkaascrème met één nieuwe cake en strijk ook daar een laag roomkaascrème over. Ga door tot de lagen zijn opgebouwd.

Stap 3 Bestrijk de opgebouwde cake met rood gekleurde botercreme.

Stap 4  Neem het cornetje met gesmolten witte chocolade en drip dit langs de randen van de cake.

Stap 5  Maak het kerstboompje door de groene botercreme op een omgekeerd ijshoorntje te spuiten. Gebruik een spuitzak met een kleine gekartelde spuitmond. Begin onderaan het ijshoorntje en spuit rondom kleine toefjes. Werk zo naar boven tot je kerstboom klaar is. Bestrooi eventueel met poedersuiker (lijkt net sneeuw).