RECEPT FRUIT CUPCAKE

Hoe je stap voor stap een fruit cupcake maakt.

Ingrediënten fruit cupcake:
Botercrème
Kleurstof
Fruitsoort naar keuze

Overige ingrediënten:
Basisrecept cupcakes
Marsepein
Pretzels

Benodigdheden:
Silicone bakmat voor 6 halve rondjes
Marsepein mes
Rollers
Boetseersetje
Snijplank
Schaar
Scherp mes
Lepel
Appelboor
Schaaltje

Tip: Mocht je een fruitsoort willen maken waar veel water in zit zoals een framboos doe deze dan niet in je beslag. Anders blijft je cupcake te nat. Het fruit kun je beter pas na het bakken in je cupcake stoppen. Met behulp van een appelboor maak je er een holletje in en daarin stop je het fruit. Bijvoorbeeld stukjes framboos.

Stap 1: Maak cupcakes volgens het basisrecept. Voeg eventueel stukjes toe van het fruitsoort dat je wilt gaan maken.

Stap 2: Maak botercrème en breng deze op kleur door kleurstof toe te voegen aan het botercrème beslag.

Stap 3: Voeg de klein gesneden stukjes van het bijpassende fruitsoort toe aan de botercrème. Dit geeft extra smaak aan de botercrème. Het is belangrijk dat je de botercrème blijft roeren tot hij mooi glad is.

Stap 4: Vul met een lepel de half ronde holletjes in de bakmat met de botercrème. Let goed op dat je de halve rondjes ook goed aan de zijkanten goed vult. Druk de botercrème goed aan.

Stap 5: Strijk vervolgens met behulp van een paletmes de bovenkant mooi glad.

Stap 6: Plaats de gevulde bakmat in de vriezer.

Stap 7: Als de botercrème hard is mogen ze uit de vriezer. Haal de bolletjes voorzichtig uit de bakvorm.

DECORATIE

Stap 1: Maak een stuk marsepein in de gewenste kleur goed soepel met behulp van je handen. Rol het vervolgens met behulp van een marsepeinroller uit tot een dunne plak.

Stap 2: Leg het uitgerolde stuk marsepein op een botercrèmebolletje en bekleedt de botercrème alsof je een taartje bekleedt. Zodra het taartje mooi bekleed is, snij je de onderkant van het marsepein met behulp van een fondant mes voorzichtig af.

Stap 3: Leg de bekleede botercrèmebolletje op de cupcake.

Tip: de gebakken cupcake moet goed afgekoeld zijn voordat de botercrème erop wordt geplaatst. Anders smelt het.

Stap 4: Gebruik de pretzel om stengels van het fruitsoort te maken. Doe dit door marsepein om de pretzel heen te rollen.

Stap 5: De blaadjes van de fruitsoorten kun je maken met een steker. Rol een stuk marsepein uit in de gewenste kleur en steek hier een rondje uit. Uit dit rondje snij je vervolgens een blaadjesvorm met dezelfde steker. Om het blaadje af te maken kun je met de botte kant van een mes de nerven van het blaadje drukken.