Maak een Spaanse cupcake met Adrian Zarzo

Mis jij de zomer ook een beetje? Breng dan de zon een beetje in huis met deze masterclass. Adrian Zarzo leert je hoe je een Spaanse cupcake maakt.  

Ingrediënten cupcakes:
100 ml zonnebloemolie
250 ml melk
1 Ei
250 ml bloem
2 tl bakpoeder
15 gr zout
1 el piment
80 gr manchego

Ingrediënten Aioli
125 ml melk
1 kleine teen knoflook
12 ml citroensap
5 gr zout
300 ml zonnebloem olie

Overige ingrediënten:
Zureroom

Benodigdheden:
Maatbeker
Staafmixer

Stap 1: Voor de aioli nemen we een maatbeker en daar doen we de melk in. Het is belangrijk dat de melk koud is. Zout doen we er ook meteen bij. Als je dat later doet, dan krijg je er allemaal spikkeltjes in. Dan een klein beetje citroensap.

Stap 2: Tot slot pak je de knoflook. Die snij je doormidden. De kern van de knoflook haal je eruit, dat is niet zo lekker. De knoflook snij je daarna in stukjes en doe je in de maatbeker. Als alles erin zit ga je me de staafmixer alles door elkaar mixen.

Stap 3: Als je een beetje gemixt hebt, doe je heel langzaam de zonnebloemolie erbij, totdat je een emulsie krijgt. Als je melk goed koud is, krijg je een mooie binding met je olie.

Stap 4: Doe een beetje zure room of crème fraiche in een bakje en doe er wat van de aioli bij. Daarna kun je eigenlijk zelf helemaal gaan bedenken wat je er nog bij wil doen. Bijvoorbeeld espelette, een soort chilipeper. 

Stap 5: Doe je aioli-zure room mengsel in een spuitzak. Steek een klein stukje uit je hartige cupcake en spuit wat van het mengsel in de cupcake. Snij dan hele fijne reepjes van een plakje chorizo en leg dat bovenop de cupcake. Rasp met een hele fijne rasp de manchego over de cupcake. Tot slot strooi je er een poeder van gedroogde tomaten overheen. Tip: rasp de manchego vanaf de dikste kant.