Cupcakebed

Gaaaaap! Lig jij het liefst de hele dag in bed? Dan is deze masterclass echt iets voor jou! Dan kun je jezelf lekker lang in een hemels bed laten liggen.

Ingredienten:
Basisrecept cupcakes
Basisrecept botercrème

Overige ingredienten:
Marsepein

Benodigdheden:
Glaceermes
Liniaal
Mes
Roller
Structuurmatje

Stap 1:
Bak je beslag in een vierkante of rechthoekige taartvorm, zodat je al een beetje de vorm van een bed hebt. Als je beslag gebakken is, kun je je cake een beetje bijsnijden, zodat je de juiste vorm krijgt.  

Tip: Als je je cake na het bakken omdraait, heb je altijd een mooie strakke bovenkant.

Stap 2: Dan doe je er eerst een laagje botercreme op, aan de bovenkant én aan de zijkant. Zo blijft de marsepein mooi plakken. Let op! Maak de laag botercreme niet dik! Het is alleen maar voor het plakken.

Stap 3: Rol van wit marsepein een onderlaken voor je bed. Snij het een beetje bij voordat je het onderlaken op je cake legt. Laat hem voor het speelse effect een beetje over het matras hangen. Je hoeft ook niet de hele cake te bedekken, alleen de bovenkant (waar de deken straks niet ligt) is voldoende. Rol van wit en bijvoorbeeld rood marsepein allebei grote plakken uit. Deze plakken leg je op elkaar en snij je een beetje bij, zodat je een mooie rechthoek krijgt. De bovenkant vouw je een beetje om, zodat je een opgemaakte laken en deken krijgt. Met een reliefmatje maak je een leuk motief op je deken. De deken leg je op de cake.

Stap 4: Maak een lijfje van marsepein, dat je onder de deken kunt leggen. Dat hoeft niet heel precies, maar rol een buikje met een wat smaller toelopende punt. Een soort grote druppel. De punt kun je in tweeën snijden, zodat je de benen hebt.

Stap 5: Met wit marsepein maak je een kussentje. Dat kun je gewoon kneden. Met een ander stukje wit marsepein maak je een dun lapje. Dat snij je op maat en daarop leg je je kussentje. Een tweede lapje marsepein leg je daar bovenop en snij je ook bij. Zo krijg je een kussensloopje voor je kussen. Leg je kussen op het bed en vouw de hoekjes nog een beetje om zodat het een echt kussen lijkt.

Geplooide deken: Als je liever een rommelige deken bovenop je bed legt, rol je een stuk marsepein heel dun uit. Breng ook daar een reliëf op aan. Dat leg je een beetje rommelig bovenop je cake, maak er mooie ronde vouwen in. Let er wel op dat je dan wel je hele bed moet bekleden met het onderlaken!