Dierencakepop

Miaaauw! Maak met chocolade en marsepein en je fantasie de mooiste cakepops met dierengezichtjes. Hoe? Dat zie je in deze masterclass!

Ingrediënten:
Basisrecept voor 6 cupcakes (is een ruime hoeveelheid!)

Overige ingrediënten:
Marsepein
Vloeibare chocolade

Benodigdheden:
Cakepopstokjes
Cakepopvorm of cakepopmaker
Cornetje
Uitstekertjes (of een spuitmondje dat je als stekertje kunt gebruiken)

Stap 1:
Zet je cakepop op het stokje. Maak met het cakepopstokje eerst al een klein gaatje in het puntje waar je het stokje doorheen gaat steken. In dat gaatje doe je een heel klein beetje chocola. Let op dat je niet teveel erin doet, anders komt alle chocolade eruit! Met koelspray kun je de chocola meteen laten stollen, waardoor je stokje vast zit. 

Tip: Als je de chocolade op een warmteplaatje legt, dan blijft de chocolade goed vloeibaar. Anders wordt ‘ie weer keihard en kun je er niet meer mee werken.

Stap 2: Roer je chocolade eventjes goed. Haal de cakepop door de chocolade voor een mooie laag om je cakepop. Let erop dat je cakepop goed is afgekoeld, zodat de chocolade er niet vanaf smelt. Doop de cakepop niet te diep in de chocolade. Je stokje moet schoon blijven! En haal de cakepop er rustig uit en schudt ook heel rustig de chocolade eraf. Zet de cakepop in het houdertje om de chocolade te laten uitharden.

Stap 3: Rol een balletje marsepein uit met een klein beetje poedersuiker. Draai de marsepein steeds terwijl je het uitrolt voor het mooiste resultaat. Voor de oortjes snij je een reepje van de marsepein en dan snij je de driehoekjes uit voor de oortjes. De chocola is nog een beetje nat. Daardoor kun je de oortjes heel makkelijk vastmaken door met de koelspray even op het oortje en de chocola te spuiten. Dan wordt de chocolade hard en zit het oortje vast. 

Tip: Kijk of je snoepjes kunt vinden die je kunt gebruiken voor het gezichtje van het dier. Bv. Hartjes voor een neusje of details voor het oortje of de pupilletjes.

Stap 4: Als je een vis wil maken, kun je schubben maken door kleine rondjes uit te steken uit marsepein. Deze rondjes leg je dan half over elkaar om het schub-effect te krijgen. Voor de oogjes snij je ook de vormpjes uit je marsepein. De bruine vlekjes onder de ogen kun je heel makkelijk uitsteken of -snijden uit je marsepein. 

Stap 5: Voor een snuitje snij je een klein rondje uit. Daarna snij je aan allebei de kanten nog een klein stukje uit met hetzelfde stekertje. De ene kant wordt ietsje smaller dan de andere kant, een beetje de vorm van een neus. De onderkant wordt ietsje groter, zodat je ruimte hebt voor het bekje van het dier. Dit plak je op de voorkant van de cakepop.