Wollen Outfit Cupcake

Brrrrr. Koud hè? Kleed je cupcakes lekker warm aan met jouw eigen wollen creatie van botercème of marsepein!

Ingrediënten:
Basisrecept cupcakes
Basisrecept botercrème

Overige ingredienten:
Marsepein
Kleurstof naar keuze

Benodigdheden:
Roller
Spuitzak
Uitsteker ter grootte van je cupcake
Mesje
Scribertool of satéprikker
Liniaaltje

Tip: Voor een blanke huidskleur voeg je één druppeltje rode kleurstof toe aan je witte marsepein. Voor een donkerder huidskleur kun je cacaopoeder of koffie gebruiken. Hoe meer je gebruikt, hoe donkerder de kleur.

Stap 1: Rol je marsepein uit voor het maken van een gezichtje. Met een stekertje ter grootte van je cupcake kun je dat in de juiste vorm brengen.

Wollen mutsje van botercrème:

Stap 2: Botercrème even doorroeren. Doe daar een beetje kleurstof bij, zodat je crème een mooi kleurtje krijgt. Voeg niet teveel toe, want je botercrème moet wel eetbaar blijven. Goed roeren zodat de kleur goed wordt opgenomen door de botercrème. Maak een paar kleurtjes botercrème.

Stap 3: Vul de spuitzakken. Vergeet niet een smal, rond spuitmondje erin te doen! Maak hele kleine zigzaggende bewegingen op je gezichtje, om je mutsje te maken. Maar bijvoorbeeld twee rijtjes boven elkaar en pak dan het andere kleurtje. Zet een paar kleine puntjes botercrème bovenop je mutsje, zodat je een kwastje krijgt op je muts.

Wollen mutsje van marsepein:

Stap 2: Rol van marsepein een paar rondjes in jouw favoriete kleur. Steek je marsepein van je mutsje met een stekertje mooi rond. Met een mesje snij je de muts doormidden. Uit je andere marsepein snij je smalle reepjes, dan leg je op de onderkant van je halve mutsje, zodat je een rand krijgt.

Stap 3: Met een scribertooltje of prikker kun je kleine gaatjes prikken in je mutsje, zodat je een wol-structuurtje krijgt. Met een knoflookpersje kun je een kwastje maken voor bovenop je muts.Je kunt natuurlijk ook nog een broek, trui of sjaal maken.

Sjaal: Rol een paar kleurtjes marsepein uit. Met een klein beetje water kun je de lapjes aan elkaar plakken. Snij daar twee baantjes van en plak deze banen ook weer op elkaar, zodat je zes kleuren op elkaar krijgt. Met een mesje snij je daar een heel klein reepje van. Dat snij je netjes recht aan de zijkanten. Als je met het mesje aan de zijkanten een heel klein stukje insnijdt tussen de verschillende kleuren, dan krijg je franjes aan je sjaal. Je kunt de franjes ook met botercrème op je sjaal spuiten als je het sjaaltje al om je figuurtje hebt geslagen.

Truitje: Met een structuurmatje kun je natuurlijk ook een effect maken op je muts of trui. Rol je marsepein uit tot de dikte die je nodig hebt en leg het stukje dan op een reliefmatje. Ga er nog een keertje overheen met je roller en je relief is klaar! Dan snij je de vorm van je trui (of broek!) eruit